ŠOKIRALA ODBRANOM U SUDNICI: Saslušana Baka osumnjičena za ubistvo komšinice iz Kudreša kod Golupca

Baka Dragoslava Spasojević (72), osumnjičena da je ubila svoju komšinicu i rođaku Dragicu Mihajlović (77) u selu Kudreš kod Golupca, saslušana je pred Višim javnim tužilaštvom u Požarevcu.

Foto: Facebook/Shutterstock/Ilustracija

Kako nezvanično saznajemo, ona je negirala delo koje joj se stavlja na teret. Zamenik višeg javnog tužioca posle saslušanja zatražio je određivanje pritvora za Dragoslavu Spasojević.

Da podsetimo, Mihajlovićeva je ubijena 13. decembra, a njeno telo pronađeno je tek 16. decembra u krevetu u njenoj kući. Iako se verovalo da je umrla prirodnom smrću, obdukcija je pokazala da je ubijena.

– Sve je na prvi pogled izgledalo kao da je nesrećna starica preminula prirodnom smrću. Međutim, dežurni tužilac je naložio obdukciju, koja je pokazala da su Dragici slomljene grlena i podgrlena kost, kao i jedno rebro. To je bio nepobitan dokaz da je zadavljena, pa je istragom ubrzo utvrđeno da joj je presudila komšinica Dragoslavka, koja je uhapšena i tereti se za krivično delo ubistvo, za šta joj preti do 15 godina zatvora – objasnio je naš izvor.

U razgovoru sa meštanima Kudreša inspektori su saznali da su Dragoslavka i Dragica bile bliske prijateljice i da su se ranije međusobno pomagale.

– Obe žene su živele same. Dragica je pre izvesnog vremena slomila kuk i bila je slabo pokretna, pa joj je Dragoslavka pomagala u kućnim poslovima i brinula se o njoj. Motiv zločina još nije utvrđen, ali je sasvim moguće da je reč o koristoljublju, pošto je Dragica bila devizna penzionerka – rekao je naš sagovornik.

Meštani Kudreša su u šoku i strahu zbog stravičnog zločina.

– Dragica i Dragoslavka su prve komšinice, ali i rođake. Niko u selu ne zna zašto je Dragoslavka to uradila, uze ženi dušu ni krivoj ni dužnoj… Kažu zbog para, ali ja ne verujem u to. Obe su bile zbrinute, deca im rade i zarađuju… Dragica ima dva sina, jedan je u Švedskoj, a drugi u Austriji. Dragoslavkina ćerka je takođe negde u inostranstvu, mislim u Austriji, i ima sina koji živi u Beogradu, ali on, od kada je otišao od kuće, koliko ja znam, nikad više nije došao u selo – rekla je meštanka Kudreša.

– Da li mi verujete, ja sam počela da zaključavam vrata na svojoj kući, što nikada do sada nisam radila. Ostale komšije isto, nikada se nismo zaključavali, svako svakoga zna, ali sada vlada toliki strah niko ne sme da proviri napolje – navodi sagovornica i dodaje:

– Iako je ubica uhapšen, niko nema mira, tako strašna stvar da se dogodi u našem selu, niko još ne može da veruje da se sve to dogodilo. Svi živimo 30 metara jedni od drugih, a i svašta se priča po selu – završila je ona.

OSUMNJIČENA “POMAGALA” POLICIJI?

Kada je ustanovljeno da je reč o nasilnoj smrti, policija je počela da se raspituje, a osumnjičena je navodno čak i pomagala istražiteljima. Sumnja se da je ona rekla da su baku napala, opljačkala i ubila četvorica meštana. Međutim, posle završenih veštačenja, navodno su pod noktima pokojne Dragice pronađeni njeni DNK tragovi, pa je ona uhapšena.

(Tpknews.com/M.V./Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker