PASULJIJADA U VELIKOM GRADIŠTU: U kotlićima krčkaće se poznati uvezeni pasulj “gradištanac”

Na tradicionalnom takmičenju u kuvanju pasulja u velikom Gradištu, osmišljenom da se promoviše čuveni pasulj “gradištanac”, u većini kotlića kuvaće se uvezeni pasulj, jer je jeftiniji, a i čuvenog pasulja “gradištanac” skoro da više i nema.

Logo

U Velikom Gradištu u subotu, 12. avgusta održaće se Pasuljijada, tradicionalno takmičenje u kuvanju pasulja na kojem će se nadmetati veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje iz Braničevskog okruga.

– Na ovom kulinarskom nadmetanju, kojim se promoviše nadaleko poznati pasulj sorte “gradištanac”, posetiocima će od 17 časova, besplatno biti poslužen čuveni “vojnički pasulj”. Njega će, po svom tajnom receptu, pripremiti pripadnici Vojske Srbije iz požarevačkog garnizona – najavljuju organizatori.

Takmičenje u kuvanju pasulja održaće se u gradskom parku, u blizini keja na Dunavu, od 15 do 18 sati, nakon čega će ga kušati stručni žiri i proglasiti pobednika.

Osim tri glavne nagrade za najuskusnije pripremljen pasulj, biće dodeljene i specijalne − za najoriginalniji naziv takmičarske ekipe, za najuređeniju “poljsku kuhinju” i za najveseliju ekipu.

Osim kulinarskog nadmetanja, od 21:00 čas, nakon dodele nagrada, počeće veliki narodni koncert na kome će nastupiti OK bend.

(Tpknews.com/M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker