EKOLOŠKA BOMBA: Uhapšen Požarevljanin zbog odlaganja nuklearnog otpada na deponiji?

Javna je tajna da se u Srbiji radioaktivni otpad tajno „sklanja“ zbog milionskih zarada koje se za to isplaćuju.

Foto: MUP

Kako nezvanično saznajemo, dvojica direktora španske kompanije “FCC EKO” za Srbiju, Bojan Marković (43) iz Požarevca i Goran Krstić (52) iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da je njihova firma, na deponiji u Kikindi, već izvesno vreme zakopavala toksičan i kancerogeni otpad, kojim je direktno natapana zemlja!

U toku je snimanje terena i utvrđivanje svih okolnosti za šta su angažovani stručnjaci iz Instituta u Vinči. Pod kojim okolnostima je nuklearni otpad dospeo na deponiju u Kikindi biće predmet istražnih državnih organa.

Povodom ovog slučaja, iz kompanije FCC nisu potvrdili, ni negirali za navedene informacije.

– Ono što je bitno za građane je da ne postoji opasnost od ekološkog akcidenta. Kompanija je prisutna u Srbiji od 2006. i radi pod redovnom inspekcijskom kontrolom Ministarstva zaštite životne sredine i drugih državnih organa Republike Srbije -, navedeno je između ostalog u saopštenju.

Kompanija FCC u Kikindi i okolnim selima pruža usluge sakupljanja opštinskog otpada. Kako su ranije isticali iz ove kompanije, u Kikindi je izgrađena moderna deponija sa visokom tehnologijom za bezbedno deponovanje komunalnog otpada.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker