KRVAVI OBRAČUN U SMEDEREVU: Najavio zločin na Fejsbuku, izrešetao poznanika koji je zapalio bračni par, pa pucao sebi u usta!

Tanasije Toza Atanacković (62) izrešetao je juče sa tri metka Nenada Jelića Jelu (48), nakon čega je pucao sebi u usta! Atanacković je jutros podlegao povredama u Urgentnom centru.

Toza Atanacković (62)

Pucnjava se dogodila juče oko 12.30 u ulici Vuka Karadžića, u Smederevu, ispred lokalnog fast-fuda.

Akteri ovog kriminalnog obračuna odranije su poznati policiji. Oni su s teškim povredama prvo bili primljeni u smederevsku bolnicu, a potom su prebačeni u Urgentni centar u Beogradu, gde je Atanacković jutros i preminuo.

Samo nekoliko sati pre krvavog pira, Toza se na svom Fejsbuk profilu oprostio od rodbine i prijatelja statusom u kojem je napisao: „Ostajte mi svi živo i zdravo, a meni je došlo vreme. Sve vas volim – ćao”. Uz to je dodao i smeška. Kako saznajemo, Jelić je zadobio dve rane u predelu grudnog koša i jednu u glavu, a Atanackoviću je povređena glava.

Prema našim saznanjima, Atanacković je po gradu, iz još neutvrđenog razloga, tragao za Jelićem.

– Svedok kriminalnog obračuna je ispričao da je video kako Atanacković izlazi iz automobila i brzim hodom prilazi Jeliću ispred fast-fuda, a onda je između njih došlo do kratke svađe. U sledećem trenutku, Toza je potegao pištolj i iz blizine pucao u Jelića, a potom mu se se zaglavilo oružje. Potom je jurio Jelića, koji je ranjen pokušao da pobegne, sustigao ga je i ponovo mu pucao u grudi, a potom i u glavu. Nakon toga se mirno okrenuo i laganim hodom počeo da se udaljava od mesta pucnjave. Kada je Toza nekoliko metara dalje ugledao policijsku patrolu, zastao je kod parkinga, pa je pucao sebi u usta – ispričao je svedok obračuna.

Drugi očevidac rekao je da je nakon prvog pucnja izašao na terasu i video jurnjavu.

– Video sam čoveka kako juri drugog. Ovaj što je bežao počeo je da zastajkuje. Čovek koji je jurio mlađeg muškarca repetirao je pištolj i počeo je da viče: „Mamu ti je*em, ti misliš da se ja šalim!”. Stigao ga je kod trafike i tu je ponovo pucao u njega – uznemireno je rekao stanar susedne zgrade.

Na parkingu koji je obezbeđivala policija, kao i mesto zločina, dvadesetak metara dalje, ostala su dva automobila stranih tablica, „pasat” austrijske i „ševrolet” kabriolet švajcarske registracije. Tu je policija pronašla razbijeni mobilni telefon i rasute cigarete, pa se veruje se da je tu počeo sukob.

– Motiv obračuna nije tačno utvrđen, ali se sumnja da su u pitanju neki stari neraščićeni računi. Pokušavamo da od Tozine porodice saznamo da li njihov sukob datira odranije u vezi sa mutnim poslovima ili se radi o ličnom obračunu – rekao je naš sagovornik.

RANJENI SPALIO BRAČNI PAR PRE 25 GODINA!

Istragom je utvrđeno da su oba učesnika u pucnjavi odranije poznati policiji zbog nedela. Atanacković je hapšen i proveo je izvesno vreme u zatvoru zbog posedovanja nelegalnog oružja, dok je Jelić odslužio kaznu za ubistvo. On je 1993. osuđen jer je ubio, pa spalio bračni par, a hapšen je i zbog nasilničkog ponašanja.

Inače, Jelić je 2008. hapšen i zbog prinude. On se i njegov kompanjon su sumnjičeni da su dolazili u ugostiteljske radnje i njihove vlasnike primoravali da instaliraju njihove poker-aparate. U ovom ubeđivanju, osumnjičeni su vršili prinudu tako što su vlasnicima lokala pretili, između ostalog, i upotrebom fizičke sile.

Takođe su se teretili da su vlasnike ovih radnji primoravali, uz pretnje fizičkom silom, da u svojim lokalima kao obezbeđenje zaposle njihove bliske ljude, inače lica iz kriminogene sredine. Za tako navodno pružene usluge, osumnjičeni su sami određivali visinu nadoknade.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker