ZBOG VIŠEMILIONSKE PREVARE: Krivične prijave protiv izvršitelja Marka Nikolića i odgovornih u JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac

Pokret “Jasno i glasno” podneo je nadležnom javnom tužilaštvu, posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu, krivičnu prijavu protiv više lica iz Požarevca, zbog višemilionske prevare.

Nove prostorije JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac

Pokret „Jasno i glasno“ je saopštio da je tužilaštvu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Kraljevu, podneo krivične prijave protiv više lica za koje, kako kažu u ovom pokretu, postoji osnovana sumnja da su izvršila više krivičnih dela u postupku uzimanja u zakup poslovnog prostora za potrebe „Vodovoda i kanalizacije“, čime su prouzrokovale štetu ovom preduzeću i Gradu Požarevcu u višemilionskom iznosu.

Iz Pokreta „Jasno i glasno“ tvrde da nije postojala potreba za hitnim iseljenjem Vodovoda iz prostorija koje je koristio u Jug Bogdanovoj i zakup prostorija u ulici Voje Dulića za iznos od približno 15,4 miliona dinara na godišnjem nivou.

„JKP ’Vodovod i kanalizacija’ je, prema prikupljenim dokazima, trebalo u perspektivi da se iseli zbog gubitka poslovnog prostora po osnovu restitucije, ali o navedenom je još u toku spor koji vode nadležna pravobranilaštva. Takođe, prema mišljenju Odeljenja za imovinsko-pravne poslove gradske uprave, uzimanje u zakup bilo je moguće ukoliko je to potrebno u kraćem roku, a da se u suprotnom prostor pribavi u svojinu. Potreba za hitnim iseljenjem nije postojala, što se dokazuje okolnošću da je drugo preduzeće -JKP Komunalne službe- i dalje na staroj lokaciji, te okolnošću da spor povodom restitucije još uvek traje. Dakle, hitnosti nije bilo, sem hitnosti za čerupanje javnog preduzeća, po očigledno nesrazmernom iznosu zakupnine i to na period od deset godina, što se nikako ne može tumačiti kao kraći rok.“

Kako se navodi u saopštenju, prijave su podnete protiv v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija Aleksandra Dimitrijevića, članova Nadzornog odbora tog preduzeća Zorana Nestorovića, Dragana Miljkovića i Dragana Kokića, javnog izvršitelja Marka Nikolića, sudskog veštaka Dragan Vujčića, zaposlene u JKP Vodovod i kanalizacija Marije Ivković i Aleksandra Ivkovića.

Protiv ovih osoba lokalni pokret je podneo krivične prijave za više krivičnih dela, među kojima je prevara u obavljanju privredne delatnosti, kvalifikovani oblik dela zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, prouzrokovanje stečaja u pokušaju, prevara u obavljanju privredne delatnosti i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker