OVO SAMO SRBINU MOŽE DA PADNE NA PAMET! Predstavljao se kao policajac u Austriji, pa ojadio nekoliko baka i žena

Srbin M.J. (42) uhapšen je u Austriji zbog sumnje da je kao deo organizovane grupe učestvovao u pet krađa, u kojima su meta bile starije osobe, i tom prilikom ukrao oko 300.000 evra.

Foto: APA/Barbara Gindl

Naime, srpskom državljaninu M.J., koji je uhapšen pre dve godine, sudi se u Beču zbog sumnje da je predstavljajući se kao lažni policajac pokrao pet starijih žena od kojih je uzeo izuzetno vredan zlatni nakit.

Kako navodi Krone.at, M. J. navodno je bio deo organizovane kriminalne grupe koja je harala Bečom.

– Sumnja se da su pozivali starije građanke, kojima su se predstavljali kao policajci. Nudili su im svoje usluge. Naime upozoravali su ih na lopove i nudili se da im čuvaju dragocenosti. Takođe M.J. se tereti za pet provala. Jednu baku poprskao je biber sprejom i od nje ukrao kutiju sa nakitom vrednim 67.000 evra. Od druge je uspeo da ukrade pet kilograma zlatnog nakita vrednog 250.000 evra – prenosi Krone.

Osumnjičeni pak, tvrdi da on nije učestvovao u ovim pljačkama.

Prema rečima njegovog advokata on je, navodno u vreme krađa bio u Srbiji u bolnici, jer je imao ozbiljne zdravstvene probleme.

– Lekarka koja ga je lečila nije saslušana putem video linka jer je navela da ne može da govori o zdravstvenom stanju pacijenta. Međutim, na sudu je advokatima i osumnjičenom predočeno da je on snimljen nadzornim kamerama u zgradi, kao i da je na mestu provale otkriven njegov DNK profil, na šta su oni odbili da daju bilo kakav komentar – prenosi portal Krone.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker