MAGIČNO HOMOLJE: Turisti iz Beograda oduševljeni Kučevom (FOTO)

Grupa beogradskih turista organizovano je posetila opštinu Kučevo, koja im je bila potpuno nepoznata, a njihovi utisci iz ovog dela Zvižda i Homolja su, kako kažu – oduševljavajući i nezaboravni.

Foto: ekucevo.rs

Poseta je realizovana kao jednodnevni izlet koji je obuhvatao posetu Etno kuće „Katarina“ u Kaonskoj klisuri gde su imali priliku da uvide širokogrudo i iskreno gostoprimstvo u ovom kraju te kako se dočekuju gosti. Za to se pobrinuo sam domaćin Živorad Jovanović koji ih je dočekao u narodnoj nošnji sa pričama o ovom kraju i domaćim specijalitetima.

Da bi doživljaj bio nezaboravan, pobrinulo se i Udruženje „Zlatno runo“ iz Voluje na čelu sa Živoradom Jakobovićem koji je uz stručnu demonstraciju ispiranja zlata podario gostima jedinstveno iskustvo ovog starog zanata ovog kraja.

Nakon toga posetili su Zavičajnu i Galeriju savremene umetnosti Centra za kulturu. Kažu da je poseban utisak na njih ostavila ova galerija zbog umetničkih dela zavičajnih stvaralaca koji su u njoj izloženi.

Posle Centra za kulturu obišli su crkvu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, vidikovac „Jelena stena“ i pećinu Ceremošnja. Izlet je završen posetom galeriji „Studenac“ svestranog umetnika, slikara i vajara Petra Anđelkovića.

Posetioci iz srpske metropole su na kraju izjavili da su oduševljeni onim što im je prikazano i da će, svakako, uskoro ponovo doći u posetu ovom kraju.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker