LOŠI MOMCI: BIA štetočine vraćaju Požarevac u devedesete

Pojedinci iz požarevačke BIA-e se viđaju sa biznismenima sumnjivog morala, korumpiranim direktorima i lokalnim političarima da bi se okoristili za sebe i svoje najbliže. Sa druge strane etiketiraju poštene ljude, zatvaraju im vrata i fabrikuju laži o njima. Neprikosnoveni su u spletkama, spinovanju i svađanju ljudi, a poslednjih godina se pokazalo da su navijali za pogrešne ljude u politici koji su neslavno završili.

Foto: Ilustracija/Wallpapers

Požarevačaka BIA je pokazala svoju pravu vrednost i sposobnost, kada je trebalo da otkriju autora famoznog letka iz 2018. godine. Zvali su pola Požarevca na razgovor i ništa nisu otkrili. Važno je bilo da su se pojavili u sred sastanka gradskog odbora SNS, načelnik Regionalnog Centra Kragujevac izvesni Petrić i tadašnji načelnik Centra Požarevac Zlatan Milisavljević, predstavili su se svima i nakon toga uštirkani seli u obližnji kafić misleći da će svi članovi napredne stranke da se uplaše od njih, a u stvari se pokazalo da su takvim potezom samo udarili glavom o zid i demonstrirali silu.

Inače, Petrić je rođeni političar i šteta je za grad Kragujevac što nije neki koordinator ili poverenik SNS za njegov kraj, jer bi mu ta uloga mnogo više stajala nego ova za koju prima platu.

Prija mu društvo naprednjaka i voli da se slika sa funkcionerima Srpske napredne stranke. Zapravo, on je njihov čovek iz senke. Ta njegova sirovost i brzopletost bi mnogo više došla do izražaja u partiji, ovako pojedine kolege ne mogu da ga gledaju jer ima bar 3-4 operativaca koji su daleko sposobniji od njega, nažalost sada je došlo vreme nesposobnih i poslušnih. Njegov doskorašnji kolega i bivši načelnik Centra Požarevac Zlatan Milisavljević koji je završio Pravni fakultet na bežanje, vikendom išao na predavanja i ispite u Smederevo, a bio je 15. godina na rukovodećim pozicijama.

Što bi rekao njegov kolega pokojni Joca: „Nekako ćemo da ga naučimo da veže kravatu ali padeže ne znam kako ćemo”.

U svakom slučaju kada se pogleda sa svim svojim manama Zlatan je, ipak bio daleko bolji od sadašnjeg načelnika Gorana Miletića, perjanice SNS koji je sve ono što ne treba da bude jedan pripadnik BIA. Situacija nije sjajna jer se Miletić više bavi ogovarenjem nego svojim poslom, te je za pojedine žene govorio da su kurve, a za muškarce pričao da su budale i bitange, taksira službenim vozilom svoju suprugu i prijatelje po gradu.

Imponuje mu da sedi sa biznismenom sumnjive prošlosti koji dvadeset godina već mešetari na političkoj sceni. Miletiću je omiljeni glumac Robert de Niro, a nadimak mu je Prljavi Hari sa zečijim srcem. Otkako je za direktora BIA-e došao Bratislav Gašić izgubljeni su svi kriterijumi za prijem novih pripadnika, primaju se isključivo politički podobni kadrovi, rođaci i oni koji poznaju rođake i prijatelje sadašnjeg direktora. Takav je slučaj i u Požarevcu.

Loši momci su zavladali gradom i ušli u državne institucije, a to sve zahvaljujući ovom nakaradnom sistemu. Pojedinci se ponašaju kao da je Požarevac u njihovom vlasništvu. Korumpiraš čoveka dobrom funkcijom, ima da ti bude sluga i da radi sve za ovaj nakaradni sistem. Uvek je postojao prodani ljudski ološ koji je zloupotrebljavajući svoj položaj radio za kriminalce, tajkune i korumpirane političare.

Kada se malo osvrnemo na vladavinu Srđana Lazića bivšeg načelnika PU Požarevac koga je Dijana Hrkalović lično postavila, a njen otac Dane Hrkalović je bio njegov savetnik.

U tom smislu, još uvek se vide posledice koje je ostavio iza sebe, postavio je pogrešne kadrove koji nisu bili sposobni da odgovore svim izazovima i okolnostima, nerešeni slučajevi, napravio je podeljenost i nezadovoljstvo u kolektivu. Zato je opravdano smenjen. Sada se unapređuju radnici na ozbiljnim pozicijama koji su bliski SNS-u, a do juče su bili pomoćni radnici sa završenim trkačkim školama.

Opšta slika nije u najboljem svetlu, stvarnost je takva kakva je, ali novi načelnik PU Požarevac koji je postavljen prošle godine Aleksandar Vasilijević za sada ne želi da se valja u njihovom blatu.

(Tpknews.com/M.H.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Novi načelnik se drži podalje od njih ali ni on ništa nije preduzeo da reši mnoge kriminalne afere u opštinama Braničevskog regiona

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker