SAŠA-ZAJEČARAC ĆUTI KAO ZALIVEN: Nova pitanja opozicije za gradonačelnika Požarevca

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, izdao je novo saopštenje u kojem poziva Pavlovića da se obrati građanima i otkloni nedoumice koje su se pojavile u javnosti, s obzirom da nakon jučerašnjeg saopštenja u kome su gradonačelniku Požarevca, Saši Pavloviću, postavili pitanja o snimku koji se na društvenim mrežama pojavio nakon izbora u Zaječaru, i njegovog neodgovaranja na iste.

Foto: Screenshot/Logo

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Nakon postavljenih pitanja gradonačelniku grada Požarevca u vezi sa snimkom na kome se jasno vidi da je sa nekakvim spiskovima na dan lokalnih izbora, a u vreme predizborne tišine u Zaječaru zajedno sa članom Gradskog veća Bojanom Dinićem sprovodio kampanju od vrata do vrata, kršeći time Zakon i izborna pravila, očekivali smo da gradonačelnik odgovori na postavljena pitanja našeg odbora ili da se u vezi sa ovim događajem makar obrati javnosti. Međutim, kao i više puta do sada odgovori su izostali.

Otuda, imajući u vidu štetu koja je evidentno naneta gradu Požarevcu, ali i interes građana da znaju sve o radu lokalnih funkcionera, Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu poziva gradonačelnika da se obrati građanima i otkloni nedoumice koje su uzburkale javnost, kao i da ogdovori i na sledeća pitanja:

1. Kakve ste to spiskove imali u rukama i ko Vam je iste dao, te da li Vam je poznata činjenica da je neovlašćeno korišćenje ličnih podataka o građanima protivzakonito?

2. Da li je tačno da su u svrhe predizborne kampanje u Zaječaru korišćeni automobili u vlasništvu grada Požarevca odnosno javnih preduzeća i da li su budžetskim novcem pokriveni putni i drugi troškovi ovih vozila i lica koja su njima upravljala?

3. Da li je tačno da su zaposleni u pojedinim javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi u Požarevcu i Kostolcu bili angažovani u izbornoj kampanji SNS u Zaječaru u toku radnog vremena, te da neki od njih nedeljama nisu odlazili na posao za koji su plaćeni?

4. Da li je vršen pritisak na zaposlene na određeno vreme u javnim preduzećima, javnim ustavnovama i lokalnoj samoupravi da učestvuju u političkim aktivnostima SNS u Zaječaru protivno njihovoj volji?

5. Da li ste možda prilikom kampanje u Zaječaru primetili da se u seoskim naseljima organizovano odnosi smeće, dok se isto u selima sa područja Požarevca odlaže na divljim deponijama i da li i Zaječarci udišu zagađen vazduh kao Požarevljani i Kostolčani, te kada ćete krenuti sa rešavanjem ovih problema i zašto nećete? – , navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker