BESPLATNA POMOĆ: Zavetnici iz Požarevca pomažu mladim stočarima!

Resorni odbor Srpskog sabora Zavetnici za poljoprivredu pokrenuo je akciju besplatne pomoći mladim stočarima na teritoriji Požarevca i Žabara.

Tom prilikom održana je i konferencija za medije na kojoj je član GO i predsednik resornog odbora za poljoprivredu ing. Vladimir Vidić, istakao značaj stočarstva za čitav Braničevski okrug i neophodnost podrške domaćim poljoprivrednicima.

“Zavetnici od svog osnivanja posebnu pažnju pridaju razvoju srpske poljoprivrede i očuvanju srpskog sela. Za nas je selo stub razvoja kako srpske privrede tako i čitave države. Zbog toga smatramo da je svaka inicijativa i akcija usmerena u pomoć pre svega mladim ljudima koji žele da se bave poljoprivrednom delatnošću korak ka stvaranju boljih uslova za život srpskog seljaka. Naša je obaveza da se potrudimo da stočarima, ali i svim srpskim domaćinima koji su ostali na seoskim područijima da obrađuju zemlju pružimo podršku i svuda ih ističemo kao prave primere i suštinske vrednosti koje su danas neophodne Srbiji i društvu u kome živimo”, poručio je Vidić.

Vladimir Vidić

On je istakao i da akcija podrške domaćem stočarstvu podrazumeva pružanje savetodavne i tehničke pomoći naročito mladim stočarima u Požarevcu i Žabarima. “Naši iskusni stručnjaci iz oblasti veterine dr vet. Ristić i dr vet. Marković, pružaće mladim stočarima besplatne usluge koje su neophodne u uzgoju i podsticanju razvoja stočarstva”. On je istakao da ovo nije prvi put da opštinski i gradski odbori Zavetnika pomažu srpskom poljoprivredniku. “Samo pre nekoliko meseci Zavetnici su donirali kontigent od 2400 sadnica višanja i trešanja svim zainteresovanim poljoprivrednicima sa područja opštine Žabari, koje je naišlo na veoma pozitivnu reakciju što je potvrda da i pored teških uslova za bavljenjem poljoprivredom ipak postoji želja mladih da ostanu i rade na svojim imanjima” poručio je Vidić.

On je podsetio da su Zavetnici aktivno podržali i zahteve srpskih malinara, kao i da Srpski sabor Zavetnici od Vlade zahteva hitno pokretanje postupka za reviziju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU jer smatraju da je primena SSP-a u delu koji se odnosi na pravo stranih lica da stiču imovinu nad poljoprivrednim površinama uvod u dalje razdrobljavanje srpske zemlje, degradaciju srpskog sela i razvlašćivanje domaćeg poljoprivrednika. Reč je o potezu, koji je krajnje poguban po državne i nacionalne interese jer bi zbog nagle prodaje velikih površina strancima znatno opala cena zemljišta, što bi u krajnjem ishodu dovelo i do gubitka ekonomskog suvereniteta zaključuje Vidić.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker