Dodeljene stipendije za studente opštine Veliko Gradište (FOTO/VIDEO)

Pored redovnih stipendija za za školsku 2016/2017. godinu studenima sa teritorije opštine Veliko Gradište, opština je dodelila i šest stipendija za studente iz osetljivih društvenih grupa.

Za njih je u svečanoj sali, predsednik opštine, Dragan Milić, upriličio prijem povodom potpisivanja ugovora. Kako su studenti već zauzeti školskim obavezama, ugovori su uručeni njihovim roditeljima.

Stipendije su dodeljene Josić Nenadu iz Požežena – studentu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Stojanović Aleksandri iz Velikog Gradišta, studentu Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu, Aćimović Aleksandri iz Carevca, studentu Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu, Omerović Tijani iz Velikog Gradišta, studentu Fakulteta bezbednosti u Beogradu, Jovanović Željani iz Velikog Gradišta, studentu Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu, i Stojadinović Milici iz Požežena, studentu Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu.

Predsednik opštine je, u obraćanju roditeljima, istakao da je do sada dodeljeno 24 stipendija -10 iz prethodnih godina, osam za 2016/17. školsku godinu i, naknadno, šest za studente iz osetljivih društvenih grupa.

On je studentima poželeo uspeh i da nađu posao u struci po završetku studija.

Prijemu su prisustvovale i Sanja Stojadinović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor, i Vesna Milanović, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu.

Ove stipendije dodeljuju se studentima za vreme trajanja redovne nastave, u mesečnom iznosu od 10.000,00 dinara. Pravo su mogli da ostvare redovni studenti bez obzira na vrstu upisanog fakulteta ili visoke škole koji prvi put upisuju zimski semestar godine koju studiraju, uz ispunjene uslove propisane konkursom.

Po završetku studija stipendisti su dužni da prihvate zapošljavanje na području opštine Veliko Gradište, ukoliko postoji slobodno radno mesto, najmanje onoliko godina koliko su koristili stipendiju.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker