ERUDITA POŽAREVAČKOG TUŽILAŠTVA: Od talentovane rukometašice, radnice u pisarnici do zamenika tužioca i glavnog tužioca!

Nema lepše nagrade u ovom klimavom sistemu, da uz političku podršku napreduješ od običnog referenta, pa uz rad završiš fakultet u nekom isturenom odeljenju i mic po mic postaneš glavni tužilac. Šta ćeš lepše i bolje od ovoga, a zavidni neka crknu.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Dok podobni uz neki posao završe Pravni fakultet u isturenom odeljenju, pa još dobiju odgovornu funkciju u pravosuđu, a mladi, vredni i uspešni studenti koji diplomiraju u roku sa visokim prosekom, ne vraćaju se u svoj grad Požarevac da im mentori budu pojedini tužioci koji su završili fakultet u 37. godini.

Nije bitno gde si završio i kada, već je bitnije ko stoji iza tebe i da li imaš političku podršku. U modi su pravnici koji završe fakultet blizu četrdesetih, a vi mladi džabe jurite da diplomirate na vreme sa visokim prosekom kad vaša koleginica „uspešna i uporna“ dogura od pisarnice do glavnog tužioca. E, to je pravi uspeh ovog vremena.

Erudita Snežana Dubajić, rođena 1964. godine u Petrovcu na Mlavi. Pravni fakultet u Nišu završila 2001. godine, odnosno diplomirala u 37. godini, a pre toga je radila na poslovima radnice u pisarnici. 2005. godine u 41. godini je položila pravosudni ispit. Pripravnički staž obavila je prvo u Opštinskom sudu u Požarevcu, a potom i u Okružnom javnom tužilaštvu u Požarevcu. Nakon pravosudnog ispita u 41 godini, zaposlila se na mesto stručnog saradnika u Opštinskom javnom tužilaštvu, a potom u Gradskom pravobranilaštvu u Požarevcu. Septembar 2009. godine u 45 godini je izabrana na mesto zamenika javnog tužilaštva u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, a od 2015. godine postaje glavni tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu, pa sve do danas, gde besprekorno obavlja svoju funkciju.

Jedna uspešna i vrtoglava karijera sa puno iskustva i znanja. Jeste, malo je kasnije diplomirala u 37. godini, ali njen primer je pokazao da to nije presudno u pravosuđu. I ona je prava slika ovog društva, a svi ostali mogu samo da joj zavide.

Nastaviće se…

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. U cemu je problem. Zena zavrsila fakultet i redom polozila sve predvidjene ispite.
    Kakve veze imaju njene godine ako kvalitetno obavlja posao.
    Ona je samo pokazatelj da se rad upornost i ucenje isplate i hvala bogu da je tako.
    A ako gledate americke filmove i tamo nadjete da je prosjak posdtao kralj ili rob vladar pa nikom nista.
    Tuziteljko samo napred ima nas koji vas podrzavamo a ne znamo vas licno

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker