STRAVIČNA NESREĆA IZNAD CRNOG MORA: Pao ruski vojni avion sa 92 putnika, nema preživelih (VIDEO)

Pad ruskog vojog aviona koji se srušio danas u Crnom moru mogao je da bude izazvan tehničkom greškom ili greškom posade. ali ne veruje se da se radi o terorizmu jer je avonom upravljala vojska, rekao je danas jedan ruski vojni zvaničnik.

Viktor Orezov, šef Odbora za odbrambena pitanja u gornjem domu ruskog arlamenta, rekao je za novinsku agenciju RIA Novosti da “potpuno isključuje” terorizam kao mogući uzrok nesreće.

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, među kojima i više od 60 članova čuvenog ruskog vojnog hora “Aleksandrov”, srušio se u Crnom moru nekoliko minuta posle poletanja iz mesta blizu Sočija, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, avion “tupoljev 154” Minstarstva odbrane prevozio je čuveni ruski hor “Aleksandrov” na koncert u ruskoj vojnoj bazi u Siriji.

Na letelici je bilo 84 putnika i osam članova posade, a avion je nestao sa radara ubrzo posle poletanja.

Avion je poleteo u 5.40 minuta po lokalnom vremenu (3.40 po centralnoevropskom vremenu) iz mesta Adler, južno od luke Soči na Crnom moru, na redovnom letu za rusku sirijsku vojnu bazu Hmeimim, kod Latakije, na severozapadu Sirije, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Služba za vanredne situacije našla je ostatke aviona na 1,5 kilometara od obale Sočija na dubini od 50 do 70 metara, navelo je minstarstvo. Do sada su pronađena tela četiri poginulih u nesreći.

Prema spisku putnika srušenog aviona koju je objavilo Ministarstvo, u srušenom avionu bilo je 64 člana vojnog hora “Aleksandrov”, koji je nastupao u inostranstvu kao hor Crvene armije.

Na letelici je bilo i osam vojnika, među kojima i direktor hora Valerij Hakilov, osam članova posade, devet novinara, dva visoka civilna zvaničnika i direktorka poznate ruske dobrotvorne organizacije.

Ruske javne televizijie Prvi Kanal, NTV i Zvezda javile su da je svaka od njih imala po tri svoja zaposlena na avionu.

Portparol predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov je rekao za ruske agencije da je Putin obavešten o situaciji i da je u toku akcija traganja, kao i da je suviše rano da se bilo šta sada kaže i da predsednik čeka da se razjasni situacija.

Peskov je rekao da je predsednik Putin u stalnom kontaktu s ministrom odbrane Sergejom Šojguom, koji lično upravlja operacijom potrage i spasavanja. On je takođe naredio da se formira istražna komisija na čelu s premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Istraga je pokrenuta da se utvrdi da li je bilo propusta u vazdužnoj bezbednosti, saopštila je ruska istražna komisija. Ispituje se tehničko osoblje zaduženo za pripremu aviona za poletanje.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker