PAŽNJA: AMSS upozorava vozače na smetove u Braničevskom okrugu

Apelujemo na vozače da imaju više strpljenja, drže veće odstojanje između vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom

Zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, smanjene vidljivosti, mogućih manjih snežnih nanosa, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja mogući su česti zastoji u saobraćaju, a vozače očekuje na pojedinim deonicama i usporena vožnja, posebno preko prevoja.

Foto: Privatna arhiva

AMSS navodi da sneg i dalje pada na širem području istočne Srbije, da se u Braničevskom okrugu očekuje jak vetar koji može dodatno da oteža i uspori saobraćaj.

Zimska oprema neophodna je na svim putevima, a vozače očekuju snežni nanosi u Braničevskom okrugu, saopštio je večeras Auto moto savez.

Radovi na ulazu u Veliko Gradište

– U toku su radovi na državnom putu I B reda broj 34, na površinskoj raskrsnici na ulazu u Veliko Gradište. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj signalizaciji. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Braničevo – Miljević – Zelenik, obustava saobraćaja

– Na putu II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik obustava saobraćaja usled odrona.

Opasnost zbog mogućih odrona na Đerdapskoj magistrali

– Zbog česte pojave odrona, vozačima savetujemo sporiju, oprezniju i pažljiviju vožnju!

Put Krepoljin – Despotovac

– Državni put IIA reda broj 186 između Krepoljina i Despotovca, preko Sige, Lipovice, Panjevca ka manastiru „Manasija“ do Despotovca je pod asfaltom. Na pojedinim deonicama kolovoz je oštećen, vozačima savetujemo punu opreznost u vožnji.

Put Žagubica – Jasikovo – Vlaole – Debeli Lug – Majdanpek

– Na državnom putu II A reda broj 164 preko vozače očekuje celom dužinom asfaltani put koji prolazi kroz šumska područja. U zimskim mesecima u danima snežnih padavina (ledena kiša ili duge vremenske nepogode) saobraćaj se obavja otežano.

Prevoj Crni vrh Žagubica-Bor

– Prevoj Crni vrh nalazi se na 1.000 metara nadmorske visine. Dužina prevoja je 20 km. Karakterisičan je po čestoj magli, pojačanim vetrom i po obilnim snežnim padavinama. U zimskim mesecima u periodu snežnih padavina vetar stvara snežne nanose i u velikoj meri otežava rad putara i prohodnost puta. U peridu od 01.11 do 01.04. preporučujemo upotrebu zimske oprema, dok je ona obavezna, a preporučujemo upotrebu lanaca, ukoliko ima snega leda i poledice na kolovozu. Strogo poštujte postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Aljudovo – Manastirica, mogući odroni

– Sužen kolovoz u dužini od 40 m zbog odrona na deonici Aljudovo Manastirica. Saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem.

Kučevo – Majdanpek mogući odroni

– Oprezna vožnja, zbog mogućih odrona na drž.putu M2 Kučevo – Majdanpek.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker