OSPOSOBLJAVANJE ZA CIVILNI SAOBRAĆAJ: Aerodrom na Srebrnom jezeru će biti pripojen Aerodromima Srbije

Preduzeću Aerodromi Srbije će do kraja avgusta biti pripojen niški aerodrom “Konstantin Veliki” i aerodrom “Morava” u Lađevcima.

Ilustracija

U toku su postupci za pripajanje još tri aerodroma, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Reč je o aerodromima Ponikve u Užicu, Rosulje u Kruševcu i aerodromu na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, kazao je Zdravković Tanjugu.

On je podsetio da je sedište Aerodroma Srbijе preseljeno u Niš krajem juna i ubuduće će biti u tom gradu, odakle će upravljati i kraljevačkim aerodromom Morava, a u perspektivi i aerodromom Ponikve u blizini Užica, Rosulje u Kruševcu i aerodromom na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta.

To u praksi znači, da svaka država ima jednog operatera na nivou svoje zemlje, kao što su u ovom slučaju Aerodromi Srbije koji su opreater na svim aerodromima (osim beogradskog aerodroma Nikola Tesla čiji je operater i koncesionar francuska kompanija Vansi).

Prema Zdravkovićevim rečima, u toku su intenzivni radovi i priprema celikupne dokumentacije i procedura neophodnih za osposobljavanje aerodroma na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta za civilni saobraćaj.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker