POSTIGNUT “ZELENI DOGOVOR”: U Kučevu formiran Opštinski odbor političke stranke Zajedno za Srbiju

U Kučevu je u subotu 16. jula 2022. godine, postignut “Zeleni dogovor” formiran je Opštinski odbor političke stranke Zajedno za Srbiju čiji su lideri na republičkom nivou prof. dr Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Foto: TPKNEWS

Za predsednika Opštinskog odbora izabran je Lale Vuković, potpredsednici stranke su Saša Jovanović i Zoran Gečević. Članovi opštinskog odbora su Kristina Jovanović, koja će obavljati i poslove sekretara stranke, Rade Dinić, Ivana Gečević, Željko Vojinović, Dejan Jovanović, Damir Čalić, Branimir Paskarević i Dragan Petrović. Predsednik Izvršnog odbora stranke je Momčilo Pavlović a njegov zamenik Zvonko Armuš.

Pored ljubavi prema svojoj opštini i viziji, obrazovanju i snazi volje da opštinu Kučevo unaprede, izrgrade, ulepšaju i sačuvaju, na ponos svojih sugrađana, prioriteti političke stranke Zajedno za Srbiju će biti rešavanje problema zagađenja reke Pek, lokalne deponije, spora oko eksplotacije kamenoloma u selu Turija i očuvanje svih prirodnih resursa opštine ili barem ograničavanje njihove eksplotacije na razumnu meru uz poštovanje svih ekoloških standarda.

Lale Vuković/Foto: TPKNEWS

Kako su istakli iz stranke Zajedno za Srbiju, građani su izgubili poverenje u političke stranke, institucije ali i nadu u promene. Naš je zadatak da ih uverimo da su promene moguće i da zajedno možemo stati na put autoritarizmu, populizmu i nepravdi.

Politička, ekonomska i društvena situacija u Srbiji i Kučevu zahteva hitnu mobilizaciju svih političkih organizacija, pokreta i građana, koji žele dostojanstven život. Sada je vreme da se zajedno odbrani demokratija. Sada je vreme da se svi suprotstave sve većim društvenim podelama, nejednakostima i govoru mržnje koji je okupirao javni proctor opštine. Svi moraju da shvate da su onovni temelji našeg opstanka uzdrmani, a perspektive običnog čoveka ugrožene. Zato je vreme da se zajedno borimo za socijalnu pravdu, poštovanje ljudskih prava i očuvanje našeg prirodnog okruženja.

Foto: TPKNEWS

Kao dokaz da su spremni da sarađuju sa svima koji dele njihove principe, sastanku Opštinskog odbora stranke Zajedno za Srbiju je prisustvovao i poverenik Opštinskog odbora stranke Srpski Zavetnici Slađan Miljković. Između dveju stranaka postignut je načelni dogovor da se u Skupštini opštine Kučevo formira zajednička odbornička grupa koja će pokušati da stane orkestriranom uništavanju opštine, jednoumlju, i samovolji pojedinaca u sadašnjoj opštinskoj vlasti. Odborničku grupu će činiti odbornici Slađan Miljković, iz stranke Srpski Zavetnici , Kristina Jovanović i Miroslav Milivojević, Zajedno za Srbiju a kako su najavili pridružiće im se i odbornik Vlaške stranke Most Radiša Jovanović i veliki broj nezadovoljnih odbornika Srpske napredne stranke Kučevo.

Na kraju obe stranke su pozvale svoje sugrađane da se oslobode straha i da im se pridružite u zajedničkoj borbi da se Kučevo vrati Kučevljanima, tako što će dati svoje predloge, ideje i lično angažovati predstojećim promenama.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

23 Komentari

  1. Nisam član ni jedne političke partije ali podržavam bilo kakvu opoziciju u Kučevu jer su nas ovi kriminalci iz SNS doveli do katastrofe.

  2. Perišiću,Kecmanu,Mikiću,Rajčiću,Petroviću se bliži kraj.Upropastili su ili bolje receno,unistili su opstinu Kucevo.Na nos ce da im izadju svi lopovluci,kumovska i familijarna zaposljavanja,kradja novca iz budzeta,prodaja opstinskih lokala i parcela po mizernim cenama uz odredjenu proviziju,utaja poreza,sklapanje fiktivnih ugovora……

  3. Za koga se bore ova dva penzosa, Lale i Armuš!? Deca im odavno otisla iz Kuceva, a oni penzioneri sa ozbiljnim primanjima!?

    1. pa Lale se naravno kao i obicno zalaze za svoje dupe i licni interes…sve mu malo i dok je bio i u jednoj, i u drugoj partiji …pa i kasnije…porasla Laletu krila…Feniks se digao iz pepela…sto znaci da je ovde namirisao lovu…i on, i njegov komsija Dinic i ostali. Gde li ih samo nadjose ove zelene belosvetske postenjacine?

  4. Lale je opet namirisao neke pare? Taj ništa ne radi za džabe. Polovna iz ove ekipe su penzioneri pa se pitam jel ovo PUPS ili SZS?

  5. Важно је да се Кучево буди и да се полако ствара опозиција. Само напред, било Заветници или Зелени све су наши

  6. Le-leee, koji mozgovi su se skupili da resavaju stvari i da se bave sudbinama ljudi, bozepomozi…pa gde mi zivimo. Ovi politicari od karijere, iz Beograda naravno, izgleda da nemaju nameru da ikada makar na malu gomilicu igde okupe domacine, vredne ljude i ljude od integriteta – da se ista pitaju…vec iskljucivo spletkarose, potkazivace, neostvarene likove, secikese, dupeuvlakace, kvazi-strucnjake iprevarante.
    Ovde im samo nedostaju Guta stariji i Guta mladji…da bi ceo pijani orkestar bio kompletan, mogu oni samo da basuju, ali bez njih nijedna čorba nije tako ukusna. Mmmmmm…videćemo u narednom izvlačenju.
    Mile Sovo, bezvredni insajderu, prespavao si pola časa…

  7. Gde ih nadjose, svi iz naselja Pek? Ovo kao da je sabor komsija, mozda jos pijani bivsi im direktor Turisticke i braca Gute, da upotpune kolekciju. Daj te nekog iz Donjeg Kraja, mozda Mime? ide uz profil funkcionera!

  8. Ovde nedostaje i Mica Jarac, za kvorum iz naselja Pek. Za ovo leto je obukao nove gace i kupa se svaki mesec. Kad Lale krene na promociju pokupi komsiju i sigurno imaju sto glasova vise od banderasa i Suse copavog. Nece Laletu da promakne takvo jarece kadrovsko pojacanje.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker