KAD UDARI “SVOJ NA SVOGA”: Pederi i lezbejke napali Brnabićku – drugaricu lažljivicu! (VIDEO)

Više desetina LGBT aktivista danas je zvižducima dočekalo premijerku Brnabić u beogradskom Domu omladine na konferenciji.

Foto: Beta

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na konferenciji o ljudskim pravima u okviru manifestacije “Evroprajd 2022” da je “dobro da se razgovara” i da je “verovatno jedina osoba koja je diskriminisana od obe zajednice”.

– Mislim da je dobro da razgovaramo i ne mislim da je ovo dijalog i verovatno sam jedina osoba koja je diskriminisana od obe zajednice i prva političarka u ovoj zemlji i regionu koja se nije uplašila i nije me bilo sramota da budem LGBT. Ovo je moja borba – , kazala je Brnabićka.

Aktivisti su u sali u kojoj se održava konferencija, uzvikivali „Hoćemo Prajd“, „Prajd je protest“, „Hoćemo naša ljudska prava“ i zviždali joj.

– Dajem sve od sebe, ja sam povećala vidljivost zajednice i ako se bar jedna osoba oseća bolje. Ja pomeram granice za bar jedan metar, učinite i vi isto i svima će biti isto, prestanite da kritikujete. Ja sam sebi dala nijedno drugo pravo od onog što i vi imate i to nije mnogo prava, slažem se. Ja se nisam udala – , kazala je Brnabićka.

– Ne bismo bili ovde danas da ja nisam potpisala pismo podrške. Vi ne biste imali Prajd kao što imate od 2014. od vremena kada je stranka kojoj ja pripadam obezbedila to u Beogradu i Srbiji. Mi ovde pomeramo granice jer ovo je prvi Evroprajd u Jugoistočnoj Evropi – , dodala je Brnabić.

Aktivisti su joj dobacili „Ali tvoja policija ga je zabranila“.

– Moram da kažem iskreno – ja jesam zadovoljna jer je Beograd izabran da razgovaramo o ovim problemima – , navela je Brnabić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je rešenja da ne dozvoli šetnju učesnika „Evroprajd 2022“ kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji „antiglobalista“ u Beogradu u subotu 17. septembra 2022. godine, saopšteno je iz MUP-a.

(Tpknews.com/Beta/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker