13 GODINA DUGA MISTERIJA: Đorđe iz Majilovca krenuo sa majkom u baštu i nestao, pa je iz požarevačkog sudskog depoa misteriozno nestala i nađena lobanja

Dečak Đorđe Andrejić (13) misteriozno je nestao pre 13 godina u selu Majilovac, nadomak Velikog Gradišta, 22. jula 2010. godine, a istraga o njegovoj tragičnoj sudbini još nije dobila konačni epilog.

Kuća Andrejića u Majilovcu/Foto: G.S./Facebook

Dečakova majka Marina Andrejić je za smrt sina osuđena u dva navrata, ali je Apelacioni sud te presude ukinuo usled nedostatka dokaza.

Srbiju godinama intrigira misterija dečaka kome se svaki trag gubi kada je kobnog dana 22. jula 2010. sa majkom Marinom krenuo u baštu. Majka i sin nestali su istog dana, a dva dana kasnije, Marina se pojavila blatnjava i izranjavljena, ali bez sina. Objašnjenje gde je Đorđe nije mogla da da, a ispričala je i neverovatnu priču da se izgubila krećući se ka bašti između sela Majilovac i Kurjače u okolini Velikog Gradišta.

Andrejićeva je satima ispitivana, poligrafski testirana, a kasnije i uhapšena. Međutim, misterija nikada nije rešena, jer je ona zbog nedostatka dokaza oslobođena, a telo dečaka do danas nije nađeno.

PRONAĐENA LOBANJA MISTERIOZNO NESTALA IZ POŽAREVAČKOG SUDSKOG DEPOA

Posle svih presuda koje je doneo i prvostepeni Apelacioni sud ostala su otvorena brojna pitanja, a najvažnije do danas nije poznato – kako je došlo do smrti trinajstogodišnjeg Đorđa Andrejića?

Zločin nije rešen. Nova istraga mogla bi da bude pokrenuta, ukoliko se pronađu novi dokazi, ali, samo protiv eventualno neke druge osumnjičene osobe. Protiv Marine Andrejić koja je pravosnažno oslobođena, po zakonu više ne.

U eventualno novom postupku, lobanja dečaka bila bi jedan od glavnih dokaza. Međutim, ni jedna od nadležnih institucija koje su bile uključene u postupak, danas nema odgovor na pitanje – gde je lobanja dečaka? Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, na pitanje novinara – da li se kod njih nalazi lobanja dečaka, nije odgovorilo. Viši sud u Požarevcu naveo je da se u njihovom depou ne čuvaju predmeti izvršenja krivičnog dela. Tužilaštvo u Požarevcu koje je vodilo, i jedino koje bi moglo da vodi novi postupak, kako nam je saopštilo, trenutno ne raspolaže podacima gde se nalazi lobanja Đorđa Andrejića.

Tako je posle svega, glavni dokaz u istrazi u sudskim postupcima, jednostavno nestao.

– Andrejićeva se još od saslušanja čudno ponašala. Poligraf gotovo da nije beležio njena osećanja, a na pokazanu sliku sina i ćerke nije imala nikakvu reakciju. Na kraju je uhapšena i posle nekog vremena odlučila je da progovori i poslala pismo tadašnjem istražnom sudiji. U pismu je navela da će pokazati mesto gde je ubila sina. Na istom tom mestu, nekoliko meseci kasnije, pronađena je ljudska lobanja. Teren je i tada pretražen, ali tragova zločina nije bilo – kaže izvor.

Na suđenju Andrejićevoj policajac koji je išao na teren s njom na mesto gde je navela da je ubila sina, opisao je njenu rekaciju kada su stigli na navodno mesto zločina.

Đorđe Andrejić/Foto: Facebook

– Policajac je, kasnije, opisujući šta se dogodilo, rekao da je Andrejićeva stajala i gledala samo u jednom pravcu, da se nije osvrtala i da je izgledala potpuno odsutna. Nekoliko meseci kasnije, jedan muškarac je upravo na ovom mestu, na koje Andrejićeva nije gledala, našao ljudsku lobanju – navodi izvor i dodaje da na sudu nikad nije dokazano da je ta lobanja pripadala nestalom dečaku.

TEORIJE ZAVERE

Otkako je mali Đorđe nestao u Majilovcu, inače mirnom selu, ispredale su se raznorazne priče o ovoj tragediji.

Pričalo se kako je dete u Italiji i kako je zvao rođake telefonom, potom se sumnjalo da su ga roditelji prodali jer su postali deo nekakve sekte, da su ljudi viđali crna kola sa zatamnjenim staklima oko njihove kuće. Sve su to teorije zavere, činjenica je da Đorđa već 13 godina nema, a da samo Marina zna šta se izdešavalo kobnog dana na putu do bašte – podsećaju meštani.

Tokom dugogodišnjeg sudskog postupka Marina Andrejić je negirala zločin, koji je inače, u policiji prethodno priznala. Tada je navela da su je policajci tukli kako bi priznala da je ubila rođeno dete.

– Posle oslobađajuće presude Marina Andrejić tužila je državu i dobila milionsku odštetu za vreme provedeno u pritvoru. Tu se nije zaustavila, pa je Srbiju tužila i u Strazburu – podseća izvor.

TRAGEDIJE

Dejan Andrejić, Marinin suprug i otac nestalog Đorđa, umro je nekoliko meseci posle hapšenja supruge. U kući je ostala njegova majka, koja je i sama preminula. Poslednja tragedija ovu porodicu je zadesila kada je 2016. godine, Jelenu Andrejić, njihovu rođaku, ubio bivši dečko, policajac Dejan Stojiljković u Požarevcu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker