2. MARTA STIŽE NOVAC IZ EU: 3,4 miliona evra za 7 projekata u Srbiji

U četvrtak, 2. marta, počeće primena Zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope u okviru kojeg će Srbija dobiti 3,38 miliona evra za usaglašavanje sa evropskim standardima u oblasti pravosuđa, borbe protiv privrednog kriminala, diskriminacije i zaštiti prava osetljivih grupa.

U okviru programa za zapadni Balkan i Tursku Horizontal facility biće sprovedeno sedam projekata u Srbiji od januara ove godine do maja 2019, saopštila je Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu.

Svečano obeležavanje početka programa otvoriće direktorka Generalnog direktorata Saveta Evrope za programe Verena Tejlor i ministarka pravde Nela Kuburović.

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland i komesar Evropske unije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, najavili su u aprilu prošle godine novi model saradnje te dve organizacije sa ciljem pružanja podrške jugoistočnoj Evropi i Turskoj u aktivnostima na usklađivanju sa evropskim standardima – Zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku.

Program će trajati tri godine, od maja 2016. do maja 2019. i u fokusu ima sprovođenje pravde, suzbijanje korupcije, privrednog i organizovanog kriminala i borbu protiv diskriminacije i zaštiti prava osetljivih grupa.

Budžet iznosi 25 miliona evra, od čega je Evropska unija obezbedila 20 miliona, a Savet Evrope pet miliona evra.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker