BEČKI GASTARBAJTER: Otkud Žagubičanin Žika Bomba, bliski prijatelj SNS, da zakupi Aerodromski restoran u Nišu?

Na konkurs Aerodroma “Konstantin Veliki” za iznajmljivanje restorana Avio krilo, javila se samo firma Big Size iz Žagubice, u vlasništvu porodice Trifunović koja decenijama živi i radi u Beču.

Foto: JV/Facebook

Vlasnica firme je supruga bečkog biznismena, člana Upravnog odbora Fudbalskog kluba Radnički Niš i prijatelja brojnih srpskih SNS funkcionera Živojina Trifunovića – Žike Bombe.

Novembra 2018, tadašnji zakupac Avio krila otkazao je ugovor, pa je mesec dana kasnije, Aerodrom javnim pozivom krenuo u potragu za novim zakupcem. Glavni uslov za iznajmljivanje restorana od 406 kvadrata u aerodromskoj zgradi, prema oglasu, bilo je da u opremanje zakupac uloži najmanje 10.000 evra.

Od nedavno, restoran je gostima ponovo otvorio vrata. Sa renoviranjem, stigao je i novi vlasnik. Kao jedini ponuđač, javila se firma Big Size sa sedištem u Žagubici. Prema podacima sa APR-a, ova firma nema zaposlenih.

Big Size je od 2015. u vlasništvu Hatke Trifunović, supruge biznismena Živojina Trifunovića Žike Bombe, koji 46 godina stanuje u Beču i koji sa Nišom ima još jednu vezu – fotelju u Upravnom odboru FK Radnički. Tu je od početka godine, od kada nema objašnjenja kako se Žagubičanin iz Beča našao u niškom superligašu i da li su veza sa klubom poznanstva sa funkcionerima SNS i SPS.

Iako je formalno, prema APR-u, Big Size registrovana za trgovačku delatnost, Trifunović objašnjava da njegova supruga i on imaju iskustva u ugostiteljstvu.

– Da l’ trgujem pasulj i koka kolu na veliko ili na malo isto ti je, ali moja žena ima i druge dozvole. Ja sam inače kuvar po zanimanju. I žena je isto radila. Držali smo kafiće i restorane u Beču, tako da smo stručni što se toga tiče – kaže Trifunović.

Bomba između Vučića i Kurca/Printskrin: Facebook/Živojin Trifunović

Podnosilac ponude prilikom podnošenja ponude dužan je da garantuje da će, ukoliko bude izabran kao najpovoljniji podnosilac ponude, u roku od 3 meseca od dana zaključenja ugovora, uložiti u uređenje i opremanje poslovnog prostora najmanje 10.000 evra, o čemu će obavestiti Aerodrom i dostaviti dokaze i koji nakon 24 meseci prelazi u vlasništvo JP “Aerodrom Niš” – piše u oglasu.

Trifunović u “zagrljaju” funkcionera aktuelnog režima

Bar do 2016. Trifunović je bio funkcioner Jedinstvene Srbije, a Fejsbuk profil mu je krcat fotografijama sa srpskim političarima od Dragana Markovića Palme, do predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Trifunović sa Vulinom i Đurićem/Printskrin: Facebook/Živojin Trifunović

Trifunović je prisustvovao i SNS mitingu u Beogradu 19. aprila, ali uprkos svemu tome, tvrdi da nije član nijedne stranke i da se “slika sa Srbima u Beču”.

To ja volim da se slikam, gde ima naših ljudi. Ali u stranku još nisam nijednu. Nisam se još opredelio. Bio sam u Beogradu na miting SNS, ali nisam član stranke, ni funkcioner – tvrdi Trifunović.

(Tpknews.com/Južne vesti)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Mene nesto interesuje, ako je toliki gazda i ima toliko para, zasto nesto od toga ne ulozi u Zagubicu? Nek otvori ovde neki restoran, neku radnju, nesto, nije ni bitno, vidim da sve ulaze u “druga mesta”. Ima nas ovde dosta kuvara, koji bi radili u struci, a ipak ne bi po kafanama radili, tacnije crkavali za 15000dinara… Sve u svemu znamo svi kako se dolazi do velikih para ili su tu krediti, pa onda razbacivanje, a na kraju ne zna sta da radi sa zivotom ili je tu neki drugi posao u pitanju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker