PRVI DAN APRILA: Toplo do 23 stepena, a za vikend sneg i mraz

Na zapadu i jugozapadu Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno.

Foto: Srđan Dedić

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 0 do 9, a najviša od 18 do 23 stepena. U toku noći ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak, a u Vojvodini i pojačanje severozapadnog vetra, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Braničevskom okrugu danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 9, a najviša oko 21 stepen. U toku noći kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, a vetar u skretanju na severozapadni pravac.

Od petka do nedelje na severu Srbije promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno kiša, u petak i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Za vikend svežije, pa će na visokim planinama padati i sneg. U Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno će duvati jak severozapadni vetar. Prizemni mrazevi očekuju se u nedelju, dok će u ponedeljak ujutro biti uslova i za mraz na 2 metra visine.

Početkom naredne sedmice dnevne temperature u porastu, ali se od srede ponovo očekuje promenljivo i svežije vreme, povremeno s kišom.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker