Zlatna medalja za Majilovac na Susretima sela Srbije u Zrenjaninu

Ovogodišnje najviše priznanje na Susretima sela Srbije, održanim u Elemiru kod Zrenjanina, uručeno je predsednici Saveta Mesne zajednice Majilovac, Milunki Aleksić.

Foto: SOVG

Majilovac je zlatnu medalju i plaketu za višegodišnje angažovanje i veliki doprinos u razvoju sela dobio u kategoriji sela od 1000 do 2000 stanovnika. Selo Majilovac ima poštu, ambulantu, savremenu pijacu, uličnu rasvetu, uređen park, Dom kulture, Osnovnu školu, Veterinarsku stanicu, FK „Mladi borac“, Folklorno-umetničko društvo “Stiški biseri“ koje broji 80 članova iz Majilovca, Kurjača, Sirakova, Đurakova, Popovca i Biskuplja, Sekciju lovaca“ Stiški lovci“, a stara lica obilazi gerontodomaćica.

Uz pomoć lokalne samouprave i Republike Srbije asfaltirano je oko 3 km ulica što će se nastaviti i u narednoj godini, u selu je izveden priključak domaćinstava na vodovodnu mrežu sa „Stiškog“ vodoizvorišta i završena gasifikacija.

Lokalna samouprava se trudi da poveže sva sela dobrim putevima da bi seosko stanovništvo brže i lakše moglo da dođe do domova zdravlja, škola i drugih institucija koje su važne za ostanak mladih na selu.

Foto: SOVG

Kako je rekla Milunka Aleksić na dodeli priznanja, radom, zalaganjem i saradnjom sa lokalnom samoupravom sve se postiže i rezultati tada ne izostaju.

Na završnoj manifestaciji Susreta sela, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, učestvovalo je 22 sela iz 17 lokalnih samouprava, a ispred opštine Veliko Gradište dodeli priznanja prisustvovali su pomoćnica predsednika, Gordana Jecić, i Danijel Živanović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker