OPEN SREBRNO JEZERO: Počelo odbrojavanje do 12. Medjunarodnog šahovskog festivala

Par dana pred početak šahovskog festivala “Open Srebrno jezero“ u nedelju 17. juna, već je prijavljeno 280 igrača iz 26 zemalja sa tri kontinenta, a organizatori očekuju da broj učesnika premaši cifru od 300 igrača.

12. Otvoreni šahovski festival “Srebrno jezero 2018“ održava se u periodu od 17. do 24. juna na Srebrnom jezeru, u organizaciji Šahovskog kluba „VGSK“, opštine Veliko Gradište i Šahovskog saveza Braničevskog okruga, a u saradnji sa “Danubia“ hotelom.

Svečano otvaranje Festivala održaće se 17. juna, u 16.45 sati, u Kongresnoj sali hotela “Danubia“, a svečano zatvaranje odmah nakon završetka poslednjeg kola u istoj sali dok će se turnir igrati i u “Kamin sali“ Restorana “Sidro“.

Najavljen je nastup više od 20 velemajstora, što iz zemlje što iz inostranstva, i najmanje 70 igrača sa međunarodnim titulama što ovaj turnir svrstava u red najjačih turnira u Srbiji.

Za vreme Festivala održaće se tri turnira: A, B i C turnir sa nagradnim fondom od 527.000, 131.000 i 25.000 dinara.

Partije sa turnira prenosiće se uživo dok je nekoliko vodećih svetskih šahovskih medija zainteresovano za prenos ovog velikog šahovskog događaja.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker