ZAVRŠENA OBDUKCIJA: Nikola preminuo usled davljenja u nesreći kod Srebrnog jezera (FOTO)

Obdukcija tela Nikole Milićeva (18) iz Velikog Gradišta, koji je nastradao u ponedeljak uveče, sletevši autom u kanal sa vodom, pokazala je da je njegova smrt nastupila zbog davljenja.

Pošto nije mogao da se oslobodi zaštitnog pojasa u svom „sitroenu C5“, on se udavio u vodi i mulju u kanalu, dok su se dva njegova druga, Lazar Trailović i Miloš Stojanović, spasili jer su uspeli, pošto nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, da kroz prozor potonulog automobila na vreme izađu na obalu. Oni su počeli da zovu u pomoć i tad je, prema rečima jedng gosta restorana, iz njega odmah dotrčao policajac koji radi u Velikom Gradištu, Nenad Dragucanović, koji nije bio na poslu.

Ovde je citroen skrenuo nako čega je završio u kanalu

– On je tih stotinak metara od restorana do mesta udesa pretrčao u rekordnom roku, kako bi pružio pomoć unesrećenima. I ja sam pošao za njim da pomognem. Dok je trčao telefonom je pozvao patrolu, koja se za samo nekoliko minuta našla na licu meta, gde smo svi zajedno zajedno pokušali da spasemo mladića. Dragucanović je prvi ušao u vodu koja nije bila duboka, ali je bio veliki mulj tako da mu je voda bila do brade. I druga dva policajca Lazarević Ivan i Živković Bogdan pošli su za njim. U magnovanju su pokušavali da odvežu pojas ali u tome nisu uspevali. Onda je Dragucanović presekao pojas I izvadio dečaka, koga su preneli na obalu I pokašali veštačkim disanjem da ga ožive. Ubrzo je stigla I Hitna pomoć iz Gradišta koji su ga preuzeli I odvezli u Dom zdravlja na reinamaciju. Nažolst, u tome nisu uspeli jer je dečak dugo vremena bio u vodi. Sigurno nekih petnaestak minuta od trenutka nesreće –, priča nam gradištanac koji je učestvovao u spasavanju unesrećenih. On nam je rekao da su dvojica dečaka koja su se spasila bila izbezumljena I šokirana, I da su, dok su policajci vadili utopljenika, neprestano plakali I dozivali Nikolu da se probudi. Policajci koji su učestvovali u spasavanju bili su potreseni i plakali su, jer nisu uspeli da spasu mladića.

Prevrnuti citroen u kanalu

U kući u kojoj je živeo sa roditeljima i starijom sestrom, ređali su se rođaci i prijatelji da im izjave saučešće. „Divna je to porodica, vredna i poštena. Otac radi s mojim mužem u „Dunavci“, majka je vaspitačica u vrtiću a sestra je medicinska sestra. Nikola je bio divno dete, za primer, završio je treći razred gimnazije. Ovo je velika tragedija za njegovu porodicu“, kazala je Biljana Romanović, koju smo sreli u blizini kuće porodice Milićev.

Nikola je autom sleteo u kanal u ponedeljak, oko 21 sat uveče, kada se sa drugovima vraćao sa Srebrnog jezera. Još se ne zna uzrok sletanja, da li je to bilo zbog nepažnje, prevelike brzine ili zbog neravnine na putu. Prema svedočenju vozača koji se kretao iza „sitroena“, nijedno vozilo nije mu dolazilo u susret, pa se ne zna zašto je naglo skrenuo. Na istom mestu bilo je više sletanja, ali su auta upadala u kanal na točkovima, pa su se vozači izvlačili živi. Tu je upala i glumica Gorica Popović, ali i mnogi drugi vozači.

OBDUKCIJA

Obdukcija tela pokazala je da je mladić preminuo usled davljenja u vodi i mulju, dubine oko metar i po. Rezultati analize krvi još nisu stigli, da bi se videlo da li je u krvi bilo alkohola.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker