Predsedniki Srbije Aleksandar Vučić otvara 54. Ljubičevske konjičke igre!

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavio program 54. Ljubičevskih konjičkih igara, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović najavio je da će igre otvoriti u petak 1. septembra predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao i to od naredne godine Ljubičevske konjičke igre biti nacionalni brend, 55. LJKI organizavaće novi Organizacioni odbor na čijem će čelu da bude predsednik Republik Srbije, Aleksandar Vučić.

Bane Spasović

Pored predsednika Srbije u OO biće resorni ministri, Rasim Ljajić i Vanja Udovičić, kao i Generalni sekretar predsednika republike Nikola Selaković. Požarevac u tom novom Organizacionom odboru predstavljaće gradonačelnik, Bane Spasović, njegov pomoćnik Nenad Petrović i ugledni požarevački konjar i privrednik, Saša Filipović.

Naredne godine uslediće velika investiciona ulaganja u Ergelu i Hipodrom, investicije na požarevačkom hipodromu iznosiće nekoliko miliona evra. Cilj je da se turizam u Požarevcu podigne na najviši mogući nivo i da se shodno tome radi nekoliko studija o izvodljivosti o mogućnostima razvoja turizma i turističkih kapaciteta ovog grada. U planu je pokretanje još nekoliko turističkih manifestacija koje imaju veze sa bogatom istorijom i kulturom ovog kraja.

Navodeći ljubičevski višeboj kao najvažniji događaj na sportskim danima, Spasović je istakao da je nagradni fond najveći u regionu.

– Ovo je najveći nagradni fond u regionu, na Balkanu je sigurno, a možda i nešto šire. Prema tome samo jedna nagrada na Balkanu je veća za jednu trku, u pitanju je 2,4 miliona dinara, a naša najznačajnija trka iznosi ukupno 2 miliona dinara. S tim što smo razmišljali čak i o tome, međutim ne bismo dobili nikakav kvalitet i zato smo ostali u fondu, koji smo mi predvideli za ovu godinu, ali ono što je sigurno je da je nagradni fond za ovaj konjički dan najveći u regionu – naglasio je gradonačelnik na konferenciji za medije.

Obaveštenje

Spasović je dodao da su se trudili da unaprede program za trkački dan.

– Ovogodišnji program na hipodromu biće obogaćen nastupom mađarskih čikoša koji će izvoditi svoje nadaleko čuvene egzibicije sa konjima, a za gledaoce će biti upriličen i „ladies day“, gde će dame predstaviti svoje toalete i šešire. Fond za višebojce je 1.300.000 dinara – naveo je on.

Za 54. Ljubičevske konjičke igre od koncerata planirani su nastupi Gvardije u sredu 30. avgusta, narednog dana požarevljani i njihovi gosti moći će da slušaju Neverne bebe, a u petak 1. septembra nastupiće Zdravko Čolić dok će u subotu koncert imati Dejan Petrović i Big bend.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao da će ovogodišnje igre po prvi put imati pravog generalnog sponzora i da je to veliki pomak u odnosu na prethodne godine što je još jedno ispunjene cilja.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker