ISTRAGA ZLOČINA U KOČETINU: Gordana pritvorena zbog ubistva majke

Na predlog zamenika višeg javnog tužioca u Požarevcu, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je jednomesečni pritvor Gordani Petrović (59) iz Kočetina kod Žabara, zbog sumnje da je u noći između 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu (80).

Pokojna Nadežda Petrović

Narednih dana sledi saslušanje svedoka, veštačenja i razmatranje rezultata obdukcije. Pretpostavlja se da je smrt nastupila usled gušenja, jer je pokojnici slomljena grlena kost, mada bi ona preminula i usled teških opekotina trećeg stepena i udaraca koje je zadobila.

Prilikom saslušanja u prisustvu njenog branioca određenog po službenoj dužnosti, jer nema para da angažuje nekog po svom izboru, osumnjičena je priznala delo za koje se tereti. Ona je rekla kako se kaje, ali da je ubistvo izvršila zbog nemaštine i čestih svađa. Ona je rekla kako je nju majka često izbacivala iz kuće, a to su uradili i ćerka i zet koji žive u Petrovcu, a kojima je pomagala pri gradnji kuće. Takođe, rekla je kako je majka određivala s kim će da se druži i kako je najavila da će ponovo da je izbaci iz kuće.

Ovaj zločin osumnjičena je izvršila tako što je majku polila benzinom i zapalila, a onda je, pošto je ova pobegla na put, sustigla i ubila udarcima u glavu i gušenjem. Nadeždino beživotno telo, bez odeće, jer je skinula spavaćicu koja je počela da gori, pronašao je jedan od meštana u nedelju ujutru, na putu u blizini njene kuće.

Tokom istrage, osumnjičena će biti podvrgnuta jednomesčenom psihijatrijskom veštačenju. Ukoliko se utvrdi da je bila uračunljiva ili smanjeno uračunljiva, preti joj kazna od 5 do 15 godina zatvora. Ukoliko se utvrdi da je bila neuračunljiva, sud će doneti rešenje o obaveznom lečenju u ustanovi zatvorenog tipa.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close