ŽABARI: Uhapšen jer je pretukao svoju majku

Minulog četvrtka policija je uhapsila Dragišu Živojinović (64) iz Vlaškog Dola, opština Žabari, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici i po odobrenju Osnovnog tužilaštva u Požarevcu odredjeno mu je48 sati zadržavanja.

Nakon isteka zadržavanja, u subotu 29. jula, osumnjičeni Živojinović uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je pretukao svoju majku Ljubicu (87)  iz Vlaškog Dola predat je tužilaštvu, gde je saslušan. Nakon što je saslušan na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Požarevcu odredio mu je pritvor do 30 dana. Ujedno doneo je rešenje o pokretanju istrage  protiv Živojinovića za krivično delo nasilje u porodici (194/3). Pritvor je određen iz razloga da ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti i zbog mogućnosti uticaja na svedoke. kako smo saznali od izvora bliskom istrazi, osumnjičeni je  toga dana prvo verbalno napao svoju majku, a kasnije je tukao po celom telu. Usled udaraca zadobijenih od strane svoga sina, nesrećna starica zadobila je brojne povrede, u vidu hematona, oguljotina i ogrebotina po telu, a sumnja se da su joj polomljena i nekoliko prsta, što će se utvrditi nakon izvršenogveštačenja. Te povrede okarakterisane su kao teške, pa se osumnjičeni zbog toga tereti za teži oblik nasilja u porodici, zašta je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina zatvora.

Inače, požarevačko Osnovno tužilaštvo smatra se za jedno od rigoroznijih tužilaštva u Srbiji, kada se u pitanju krivičnia dela nasilja u porodici.

TPKNEWS / M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker