IKONA POŽAREVAČKE KORUPCIJE: Joca Gorionik, persona grata grada Požarevca!

Jovica Milutinović-Joca Gorionik je čovek za svako vreme. Neprikosnoveni privatnik i „ljubimac“ svake vlasti-sve dogovore i kombinacije kao izvođač sa gradskim čelnicima ispoštuje do kraja.

Foto: Privatna arhiva/Profimedia

Sa svojim velikim iskustvom Joca Gorionik svakoj novoj gradskoj vlasti koja dođe u Požarevac, odmah seda u krilo i počinju poslovni dogovori, međutim, što jes’ jes’, ipak je najbolje sarađivao sa SPS–om.

Za dvadeset godina rada beležio je uspehe dobijao je priznanja kao uspešni preduzetnik, a beležio je i padove, bio je hapšen 2019. godine, zbog zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama i davanju mita, i 2021. godine zbog pranja novca i utaje poreza.

Jocin najbolji poslovni prijatelj je Dejan Savić, istaknuti naprednjak i koordinator Elektrodistribucije Centar Kragujevac. Njihova tesna saradnja je počela još daleke 2013. godine kada je Savić postavljen za direktora Elektromorave Požarevac, i gle čuda, Joca Gorionik je stalno dobijao preko tendera ugrađivanje novih priključaka za korisnike električne energije i druge poslove, čak je dobijao i određene poslove u Kragujevcu. Joca je čovek koji prepodne pije kafu sa Dejanom Savićem na požarevačkoj benzinskoj pumpi na periferiji grada, a već u podne stiže na Srebrno jezero i sedi sa gradištanskim funkcionerima.

Ova koruptivna vlast, ne prestaje sa svojom misijom, njima najbolje odgovaraju uspešni privatnici poput Joce Gorionika koji su prošli i kroz vodu i kroz vatru, što gori i prljaviji to je bolje za njih.

Naime, grad Požarevac je dodelio ugovor SZR Gorioniku za održavanje javne i kandelaberske rasvete u Požarevcu i Kostolcu za 233.987 evra. Ne odriču se tako lako požarevački naprednjaci svog „ljubimca“, jer gde je Joca Gorionik tu su pare i pršuta.

Na žalost, opet prođoše izbori bez promena, a ovo je sada možda najbolji primer kakva je situacija u Požarevcu.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Čuo sam da Joca Gorionik održava rasvetu i u Kučevu. Veza im je Dejan Savić iz EPS-a, koji je korumpiran do daske ali u veoma bliskim odnosima sa Aleksandrom Jokićem članom upravnog odbora EPS-a i koordinatorom SNS-a za Braničevski okrug koji je opet član “Kesten grupe”

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pročitajte i
Close
Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker