IKONA POŽAREVAČKE KORUPCIJE: Joca Gorionik, persona grata grada Požarevca!

Jovica Milutinović-Joca Gorionik je čovek za svako vreme. Neprikosnoveni privatnik i „ljubimac“ svake vlasti-sve dogovore i kombinacije kao izvođač sa gradskim čelnicima ispoštuje do kraja.

Foto: Privatna arhiva/Profimedia

Sa svojim velikim iskustvom Joca Gorionik svakoj novoj gradskoj vlasti koja dođe u Požarevac, odmah seda u krilo i počinju poslovni dogovori, međutim, što jes’ jes’, ipak je najbolje sarađivao sa SPS–om.

Za dvadeset godina rada beležio je uspehe dobijao je priznanja kao uspešni preduzetnik, a beležio je i padove, bio je hapšen 2019. godine, zbog zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama i davanju mita, i 2021. godine zbog pranja novca i utaje poreza.

Jocin najbolji poslovni prijatelj je Dejan Savić, istaknuti naprednjak i koordinator Elektrodistribucije Centar Kragujevac. Njihova tesna saradnja je počela još daleke 2013. godine kada je Savić postavljen za direktora Elektromorave Požarevac, i gle čuda, Joca Gorionik je stalno dobijao preko tendera ugrađivanje novih priključaka za korisnike električne energije i druge poslove, čak je dobijao i određene poslove u Kragujevcu. Joca je čovek koji prepodne pije kafu sa Dejanom Savićem na požarevačkoj benzinskoj pumpi na periferiji grada, a već u podne stiže na Srebrno jezero i sedi sa gradištanskim funkcionerima.

Ova koruptivna vlast, ne prestaje sa svojom misijom, njima najbolje odgovaraju uspešni privatnici poput Joce Gorionika koji su prošli i kroz vodu i kroz vatru, što gori i prljaviji to je bolje za njih.

Naime, grad Požarevac je dodelio ugovor SZR Gorioniku za održavanje javne i kandelaberske rasvete u Požarevcu i Kostolcu za 233.987 evra. Ne odriču se tako lako požarevački naprednjaci svog „ljubimca“, jer gde je Joca Gorionik tu su pare i pršuta.

Na žalost, opet prođoše izbori bez promena, a ovo je sada možda najbolji primer kakva je situacija u Požarevcu.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Čuo sam da Joca Gorionik održava rasvetu i u Kučevu. Veza im je Dejan Savić iz EPS-a, koji je korumpiran do daske ali u veoma bliskim odnosima sa Aleksandrom Jokićem članom upravnog odbora EPS-a i koordinatorom SNS-a za Braničevski okrug koji je opet član “Kesten grupe”

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker