DA LI JE TO VUČIĆ IZDAO SRBE NA KOSOVU? Srbi na severu Kosova prelaze na RKS tablice, a Beograd ćuti

Prvog decembra ističe rok koji je kosovska vlada dala onim žiteljima Kosova koji poseduju tablice gradova na KiM koje izdaje Srbija da pređu na RKS tablice. Reč je o tablicama KM, PR, PZ, GL, UR, PE i ĐA.

Foto: EPA-EFE

Iako se zvanični Beograd i Srpska lista zvanično nisu oglasili tim povodom, veliki broj građana severa Kosova, odlučilo je da obavi preregistraciju, jer su kako kažu shvatili da ukoliko to ne urade morati trajno da parkiraju svoja vozila. Beograd je, čini se, s opstrukcije, prešao na pasivno odobravanje poteza građana na severu Kosova.

Zbog povećanog interesovanja za prelazak na tablice RKS, Centri za registraciju vozila, kao i tehnički pregledi radili su tokom oba dana vikenda. Do podnevnih sati u petak, broj onih koji su, u novom roku koji traje već 10 dana, ovu (pre)registraciju obavili popeo se na 1.220.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u oktobru prošle godine govorio da će država biti uz Srbe na KiM, koji su pokazali da ne žele da slušaju Aljbina Kurtija, niti druge, već sebe i svoju savest i žele da se poštuju njihova prava.

– Teško vreme predstoji za naš narod i bilo bi sumanuto da sada predviđam bilo šta. Bićemo uz Srbe na KiM, koji su pokazali da ne žele da slušaju ni Kurtija, ni druge, već sebe i svoju savest, žele da se poštuju njihova prava – , rekao je tada Vučić. On je ukazao je da su na severu KiM samo dve osobe preregistrovale svoja vozila, a da je Priština očekivala 7.000 njih.

Sada se tim povodom Vučić ne oglašava, ali je posle razgovora sa „velikom petorkom“ najavio da je Srbija spremna da ispuni sve svoje obaveze iz sporazuma postignutih u februaru i martu ove godine u Briselu i Ohridu, ali i obaveze od ranije.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Definitivno smo glup, gluv i slep narod, jer samo takav narod može da glasa i podržava najvećeg zlotvora srpskog naroda.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker