Vulin obišao Policijsku upravu u Požarevcu, i naredio! (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Požarevcu da će se policija posvećeno boriti protiv nelegalne trgovine akciznim proizvodima, jer oni koji čine ova krivična dela uništavaju privredni napredak zemlje, navodi se u saopštenju.

Foto: MUP

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Požarevcu, istakao je da novac od akciza koji se ne slije u budžet, predstavlja štetu ne samo za državu, već i za građane jer sredstva neophodna za najvažnija ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje završe u rukama kriminalaca.

Pohvalivši rad Policijske uprave na suzbijanju ovih vrsta krivičnih dela, Vulin je naveo da je za prva dva meseca ove godine, u odnosu na isti prethodne, policija povećala zaplene rezanog duvana za više od 800 kilograma, kao i cigareta za više od 200 boksova.

Prema njegovim rečima, najveći broj akciznih proizvoda krijumčari se preko Dunava, zbog čega će u narednom periodu biti pojačane rečne patrole.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže u nabavku opreme i poboljšanje uslova rada policijskih službenika. Ulaganja zahtevaju i veću odgovornost i od policijskih službenika očekujem još intenzivniji rad i bolje rezultate“, rekao je Vulin.​

Ministar se posebno osvrnuo na suzbijanje krivičnih dela krađa, s obzirom da u ovom kraju imovinu ima veliki broj naših ljudi koji borave u inostranstvu.

„Pojačaćemo redovne kontrole i patrolnu delatnost. Zaštita imovine i sigurnost građana su prioritet svake policijske uprave u Srbiji. Nema malog i velikog krivičnog dela, i najsitnija krađa biće predmet našeg rada. Pronaći ćemo i procesuirati i najsitnijeg džeparoša“, poručio je Vulin.

Vulin je tokom posete Požarevcu položio cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima policijske uprave u ovom gradu, kao i na spomenik tragično stradalom ministru policije Vlajku Stojiljkoviću, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker