OGORČENI KUČEVAČKI NAPREDNJAK JAVLJA: U iščekivanju neizbežnog pada Socijalističke crvene mafije

Vreme vladavine Socijalističke partije Srbije tokom devedesetih ostaće upamćene kao vreme razaranja svega onog što je stvoreno u doba komunizma, uništena je jedna ugledna država, unesrećeni su milioni ljudi, naneta je Srbiji i drugima nemerljiva materijalna šteta i postavljen je svetski rekord u inflaciji.

Sanja Vukojević, Siniša Firulović I Siniša Jovanović/Foto: Facebook

Bilo je prosto neverovatno kada su dojučerašnji komunisti, borci za bratsvo i jedinstvo koji su se predstavljali kao sledbenici komunizma takmičili sa ultranacionalistima iz drugih stranaka.

Upravo jedna od tih socijalista je i Sanja Vukojević, predsednica Opštinskog odbora SPS Kučevo, na prvi pogled skromna, obrazovana “drugarica” koju svaki dan srećemo na ulici. Ona je u Kučevu nesumnjivo političar sa najdužim stažom, možemo reći populistički političar koji ima višedecenijski dubok uticaj na način na koji ova opština govori o pitanjima kao što su njen razvoj.

Uprkos izvesnom ličnom uspehu i dugogodišnjem uticaju na politička dešavanja, džentlmenskim imenovanjem Sanje Vukojević za predsednika OO SPS Kučevo 2000-te godine, između petoro kandidata za mesto prvog socijaliste Kučeva, Dragoslava Ilića, tadašnjeg predsednik OO SPS, Dragoslava Mratića, predsednika SO, Dragiše Matića, člana GO SPS i Zorana Rakića, sekretara ovog partijskog odbora njena samovolja dolazi do punog izražaja.

Vukojević je svih ovih godina uglavnom neuspešna u realizaciji svojih predizbornih obećanja, slepo slušajući koalicionog partnera prvo Radikalnu stranku a potom Srpsku naprednu stranku, grabeći za sebe i svoje najbliže saradnike materijalnu korist a glasača se obično seti pred same izbore obećavajuči im puteve, mostove i poslove sa velikom platom. Kučevački socijalisti su zaboravili ideje levice, socijalnu jednakost i zalaganje za društvenu svojinu.

Čitava politička karijera predsednice kučevačkih socijalista može se posmatrati kao poricanje i odbacivanje realnosti. Vlada Kučevom više od 30 godina, a njena vlast je svedena na protokolarno polaganje venaca na spomenike poginulih ratnika, prisustvo kulturnim manifestacijama i dizanje ruke uz novčanu nadoknadu za odluke naprednjaka u lokalnom parlamentu i opštinskom veću. Naravno, protokolarno fotografisanje Sanje Vukojević i njenih socijalista se debelo naplaćuje iz budžeta opštine. Ispod njenih fotografija u objavama na Facebook stranici radi psihološkog uticaja na birače, uvek je napisana fraza „Mi socijalisti“ sa očiglednim pokušajem asocijacije na socijalnu pravdu i jednakost u kojoj građana nema nigde. Svih ovih godina, socijalistima u Kučevu je jedina strategija, izborna strategija zbog ličnog sticanja časti, slasti i imetka, umesto da se zalažu za koncept pravednosti između pojedinca i društva, u smislu jednake dostupnosti mogućnostima i opštem blagostanju.

U dugoj političkoj karijeri predsednice kučevačkih socijalista bilo je padova i uspeha, Ostaće upamćen događaj iz aprila 2009. godine, kada je Sanja Vukojević kao tadašnja direktorka Centra za socijalni rad u Kučevu stupila u štrajk glađu, kako bi sprečila svoju smenu, za koju je tvrdila da je nezakonita a sadašnji predsednik Skupštine opštine Kučevo Branko Kecman, noću je krišom dolazio kod nje donoseći joj hranu.
Kako se tada govorilo razlog za donošenje odluke o smeni Sanje Vukojević, jeste uočavanje nezakonitosti u njenom radu a sumnjalo se da je posredovala kao direktor Centra za socijalni rad u prodaji dvoje male dece iz kučevačke opštine, mada to nikad nije dokazano.

Bilo je i pokušaja smene Sanje Vukojević sa mesta predsednice OO SPS Kučevo kada je 2017. godine, Raša Bulutić bivši sekretar OO SNS Kučevo, zbog nezadovoljstva što je Novica Janošević na njegovo mesto sekretara naprednjaka postavio Miloša Petrovića Šomija bivšeg socijalistu. Bulutić se učlanio u SPS i zajedno sa Nenadom Mikićem tadašnjim socijalistom a sadašnjim predsednikom OO SNS Kučevo pod patronatom Aleksandra Perišića, organizovali su stranački puč i na nelegalnoj sednici OO SPS Kučevo smenili Sanju Vukojević. Raša Bulutić je sebe izabrao za predsednika a Mikića za njegovog zamenika. Naravno da je Sanja Vukojević preko Glavnog odbora SPS ubrzo poništila ove izbore i sve je vratila na staro. Zanimljivo, Sanja Vikojević je te 2017. godine bila član Opštinskog veća iako njeni socijalisti nisu prešli izborni census.

Slobodan Stokić/Foto: Facebook

Vrhunac bahatosti socijalista je 2020. godina, kada su predvođeni predsednicom Sanjom Vukojević, zajedno sa Aleksandrom Perišićem i delom odbornika naprednjaka silom organizovali nelegalnu konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Kučevo na kojoj nisu pozvali 19. odbornika a većinu prisutnih odbornika su dovozili na sednicu prisilno u crnim džipovima.

Odbornici i budući članovi opštinskog veća socijalista su tog 17. avgusta 2020. ponosno i “postojano” u pratnji kolega iz Srpske napredne stranke i paravojnih formacija defilovali ulicama Kučeva, demonstrirajući silu i prkoseći volji građana opštine Kučevo, pokazujući da su iznad zakona Republike Srbije.

Podrška kriminogenim strukturama, socijalistima je omogućila mesto zamenika predsednika SO Kučevo i na toj funkciji je Sanja Vukojević, takođe, u Opštinskom veću Kučeva, socijalistima su pripali resori poljoprivrede, sporta i zaštite životne sredine i ruralnog razvoja. Član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu je Siniša Jovanović čije iskustvo u poljoprivredi je rad na poslovima trgovca u poljoprivrednoj apoteci. Član Opštinskog veća zadužen za sport je Dragomir Firulović, za koga građani opštine Kučevo kažu da se bavio sportom jedino ako je “slučajno šutnuo kokošku sa kućnog praga”, a zaštitu životne sredine i ruralni razvoj vodi Slobodan Stokić kome je jedino iskustvo iz ekologije bacanje smeća u kontejner a iz ruralnog razvoja planinarenje.

Između političkih partnera SNS i SPS izvesno vreme postojale su trzavice, kako smo uočili, socijalisti su postali ljubomorni na „otimačinu“ svog koalicionog partnera i umalo nije došlo i do raskida koalicije kada su odbornici Socijalističke partije bojkotovali zasedanje lokalnog parlamenta ali i sednice Opštinskog veća. Navodno bojkot je bio zbog izostanka komunikacije i međusobnog informisanje a šta je po sredi i jedni idrugi dobro znaju. Situacija u opštini Kučevo se nije popravila ali sukobi između dveju partija na vlasti više ne postoji.

Glasači socijalista iz varoši pored Peka ne mogu da budu zadovoljni, osmehom i otrcanim frazama Sanje Vukojević, ništa od toga se ne jede a ne može ni da ih ogreje u hladnim zimskim danima, niti može da kupi slatkiše i knjige za decu, plati komunalije, porez i ostale dadžbine.

Socijalna pravda u teoriji ima za cilj da iskoreni siromaštvo i poveća zaposlenost, sa naglašenom važnošću dostojansvenog rada, radničkim pravima i redovnim platama od kojih može da se živi a ne preživljava uz poštovanje prava svih.

Da li se socijalisti Kučeva zalažu za tako nešto? Njihovom dugogodišnjom vladavinom sela su ostala pusta bez ljudi, autobuske linije su ukinute, veliki broj radnih mesta zatvoren, nezaposlenost je na svakom koraku, plate u privredi na minimalcu kao i penzije a u Kučevu se više decenija unazad ništa ne gradi.

Kad sve sagledamo u ovoj opštini, nekada se u vreme komunista odgovoralo i za manjak od nekoliko para a sada nestaju milioni, pokretna i nepokretna imovina i sve vlast zataškava. Ono što su komunisti preteče socijalista igzradili, socijalisti danas ne mogu ni da okreče i sve više nas podsećaju na kapitaliste ili bolje reći na feudaliste.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

27 Komentari

  1. Svaka vam čast, dođoše na red i socijalisti koji su godinama na vlasti a mudro ćute. Svaka reč vam je na mestu. Bravo za istinit tekst

  2. Znaci naprednjacima su dozlogrdili socijalisti koji se ponasaju ko trutovi? A bila im dobra Sanja kad su pravili vlast zajedno.

  3. Od svih ovih opštinara tj mafijaša najviše me je razočarala upravo Sanja Vukojević,da je časna i poštena ne bi nemo gledala ovu surovu pljačku budžeta nego bi podnela ostavku i aralmirala svoje članstvo.

  4. Сања јесте кобајаги штрајковала глађу а Кецман јој доносио бананане и додавао кроз прозор. Кецман је тада био у странци Покрет снага Србије а од 2019. је напредњак.

  5. Sve je ovo istina Socijalistička partija srbije je uništila ovu državu devedesetih,trebalo je ovu stranku zabraniti zakonom da postoji!!!

    1. Aca Karatista je bio u Komsi na ribnjak sa Ivanom Hotelskim, doso i Safet bila muzika i Aca Karatista dao 200 evra muzici. Posle teazi da mu muzika vrati 300 evra jer je on Vucicev covek. Zamislite jedan obican krimos je Vucicev covek. Pa jel to moguce

  6. Sanja i njeni socijalisti nisu više zainteresovani za izveštaj kako su Vesna Guska i Milan Jarac potrošili pare? Napunili im džepove i sad ćute. Baš su pošteni

  7. Sve ovo je istina,jedino sto nije istina a u to vreme se pričalo da sam joj ja ofarbao kuče u boji njene kose(crvena)a svi dobro znaju da je to uradio Aco Perišić sa njegovim pajtosima.

  8. Samo mlatite praznu slamu. Nemate petlju da se okupite i zbacite lopovsku vlast. Samo žalopojke na portalu i ništa više.

    1. Sredićemo ih na sledećem izborima,zahvaljujući ovom portalu narod ne može da ih gleda očima,a kada bi pokušali da ih najurimo silom Vučić bi poslao njegove kriminalce da se obračunaju sa narodom,došlo bi do velikog krvoprolića a mi to ne želimo. Uredno će biti smenjeni na sledećim izborima. Živela sloboda!

  9. Gde je postena Sanja i njeni clanovi veca da trazi izvestaj kako su Vesna Guska i Milan Jarac potrosili novac gradjana opstine a posebno nas zanima poklanjanje Buvljaka i trampa placa sa Lazicem?

  10. Sanja prvo treba da krene sa rascisavanjem nestrucnog nastavnog kadra u njenoj skoli u Voluji gde je direktor Dusica, supruga velikog crnog Vlaha Janosevica najveceg prevaranta u Kucevu

  11. Komunisti su širili bratstvo i jedinstvo a socijalisti nacionalizam i šovinizam. Kod komunista se išlo u zatvor za svaku ukradenu paru a kod socijalista može da se ukrade cela fabrika i ništa.

    1. Мени ово личи на Јаношеву освету зато што су га сменили са места председника напредњака? Сања му је сместила код Перишића.

  12. Wegen der Sozialistischen Partei Serbiens haben wir heute noch Feinde auf der ganzen Welt. Ich kenne Frau Sanja nicht, aber ich habe sie als Mitglied der Gemeindeverwaltung von Kucevo jahrelang auf Fotos gesehen. Milagarac ist der Organisator von allem Unehrenhaften in Kucevo. Solange Milagarac frei ist, wird Kucevo untergehen.

  13. Tačno da je bilo priče o usvajanju neke dece u inostranstvo a da je Sanja posredovala. Čak se pričalo i o nekom novcu. Navodno, deca su iz naše opštine.

  14. Ako pišete, pišite o svima. Odbornici koji skoro dvadeset godina sede u opštini, njihove žene, deca. Pišite o nestručnim nastavnicima u svim školama, učiteljice sa večernjim školama. Pišite o polupismenom predsedniku NSV, ujedno i predsedniku lokalnih naprednjaka. Trošenju državnih para, para od besmislenih projekata.
    Komunalni problemi , saobraćajne gužve.
    Pokušajte naći i nešto lepo u našoj opštini.

  15. 2000, 2001 i 2002 su bile odlučujuće godine kada je bilo neophodno da se SPS pošalje u istoriju i da odgovaraju za sva zla koja su učinjena ovom narodu u predhodni 10 godina i to uz pomoć radikla. Mi koji smo živeli u tom vremenu i kada smo morali mimo naše volje da idemo u bezpotrebni rat dobro smo ih upamtili koji su i šta su. Međutim deo građana, smatra da je to bilo dobro pa i dalje glasa za njih. Sanja uz pomoć svog najbližeg okruženja pred izbore pozove ih u Šumadiji, podeli im po sendvič, upaljač i olovku i pojedine raspoređuje za članove izborne komisije i eto su glasovi, s posle izbora i ne poznaje ih. Zato sada neka radi baš što joj volja, neka prigrabi za sebe što više može, a mi ostali će da uzjašimo biciklu pa će da idemo po jedan obrok nekoliko km u starački dom.

    1. Džabe se ide u staracki dom po obrok kad tamo moze da se pojede samo corba. Meso iz starackog doma, krisom ide za goste hotela Rudnik a Aca Karatista zadovoljno trlja ruke. Sanja Vukojevic je njegova podguzna muva.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker