POTVRĐENO 13 GODINA ROBIJE: Tarzan iz Požarevca metalnom šipkom nasmrt pretukao poznanika

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu, kojim je Tarzan Lazarević (53) iz Požarevca osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Živoslava Živojinovića (60).

Krv kod ulaza u baraku/Foto: M.V.

Na prvostepenu presudu, koju je donelo krivično veće na čelu sa sudijom Gordanom Vidojković, žalile su se obe strane, i tužilac i odbrana, ali Apelacioni sud žalbe nije uvažio.

Odbrana je tražila blažu kaznu, a tužilac maksimalnu od 15 godina, ali sud nju nije doneo, jer je smatrao da je žrtva i sama doprinela zločinu, započevši tuču.

Soba u kojoj se desilo ubistvo/Foto: M.V.

Do ovog zločina došlo je 24. januara 2019. godine, u popodnevnim satima, kada je optuženi pokojnog Živoslava pretukao na smrt metalnom šipkom. Ovom zločinu prethodila je svađa osumnjičenog i njegove žrtve, koja je prerasla u tuču, a onda i u zločin.

Sve se odigralo u barakama u blizini stare ciglane u Požarevcu. U tim barakama niko više ne živi i jedini stanar bio je Živoslav. Komšije kažu da je bio miran čovek, penzioner, ali da je voleo da popije.

Baraka u kojoj se desilo ubistvo/Foto: M.V.

Pretpostavlja se da je do svađe i ubistva došlo upravo zbog alkohola. Kod ulaznih vrata barake videla se veća količina krvi, a unutra mnoštvo starih stvari, iz čega se videlo da je Živoslav živeo u veoma teškim uslovima.

M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker