MANEKENI UŽASA IZ BRANIČEVSKOG OKRUGA: Na primitivan i brutalan način, primenjuju sistem SLAPP

Osnovni zadatak svakog medija je da budu korektiv svake vlasti. Malo koji medij u Braničevskom okrugu drži do te obaveze, ali zato vlast koristi sva sredstva u obračunu s nepodobnim medijima.

Kad prigusti, đavo se sakrije pod mantijom. Kad političaru prigusti, on zaštitu od odgovornosti za svoja krivična dela traži na sudu, tužbama koje podnosi protiv medija, koji objavljuju istinu. Neki stranački i lokalni funkcioneri to rade u incidentnim okolnostima, kad, uhvaćeni na delu, pokušavaju da ućutkaju kritičare. Bedni napredni lopovi i prevaranti ukradenim novcem plaćaju advokate i sudije ne bi li dokazali da im je povređen nepostojeći ugled i naneta duševna bol. Većini takvih secikesa čak nije ni do para, koje dobijaju kao nadoknadu za štetu koja je naneta njihovim tananim dušama, već tužbe i montirane presude predstavljaju kao dokaz svoje časti.

Od takvih primera, koji su motivisani samo namerom pojedinca da zloupotrebom političkog uticaja izbegne odgovornost, neuporedivo su opasniji opkurni likovi koji se pritiscima kroz pravosuđe bave na naučnoj osnovi. I u demokratskim društvima razvijen je sistem zastrašivanja SLAPP (Strategic lawsuit against public participation), u kome se strateški podnose tužbe protiv nepodobnih medija kako bi se sprečilo širenje određenih informacija u javnosti.

Upravo, na primitivan i brutalan način, ovaj sistem SLAPP primenjuje napredni manekeni užasa iz Braničevskog okruga kojima se ne vidi kraja. Podnose tužbe protiv svakoga ko bi se usudio da ospori bilo koji njihov postupak.

Na sudu kukaju da su pretrpeli duševnu bol, a i njihova porodica je plakala kad je pročitala za šta su sve optuženi. Po pravilu, njihova reč je jača od dokaza. Iza njih ostaju političke i privredne afere, uništene firme i prevareni radnici, ali i presude, kojima su sudije tvrdile da su oni oklevetani i obeščaćeni.

Aleksandar Vučić je iz politike istisnuo realnost i uneo patologiju, a s njom i SNS krimi kartel. S ličnim vezama s određenim tužiocima i sudijama, vlast SNS krimi kartela u Braničevskom okrugu maksimalno koristi sistem zastrašivanja SLAPP. S neograničenim budžetom i istom takvom željom da unište svakoga ko im se zameri, tužbama zatrpavaju sve opozicionare i medije koji šire istinu o njima. Naravno, najžešće se obrušuju na one medije od kojih imaju najviše straha. Upotrebljavaju svu silu kojom raspolaže kriminalizovani pravosudni sistem. U režiji njihovih tužilaca i sudija pokušavaju da montiraju suđenja, uz veliku dozu straha, i samo sa jednim ciljem – da unište svoje najveće neprijatelje.

Najmoćniji i najbogatiji političari koriste svaku priliku da zgrnu što mogu i da što duže ostanu na vlasti. Bez milosti otimaju tuđu imovinu i uništavaju živote, a parniče se sa svakim ko ih kritikuje i ukazuje na njihova kriminalna dela. Nije im teško da kradu, ali ne vole da ih nazivaju lopovima. Ko se usudi da iznosi istinu o njima, podvrgnut je pravosudnoj torturi.

Aleksandar Vučić je do savršenstva razvio sistem zastrašivanja. Ipak, uzalud.

Da su političari iz Braničevskog okruga pametni, oni bi shvatili da će im se pravda, koju su iz institucija isterali na ulicu, vratiti sa ulice. Takođe, setili bi se saveta koji je Vuk Karadžić 1832. dao knjazu Milošu Obrenoviću: “Dokle god Vi imate vlast svakoga po svojoj volji, bez ikaka uzroka pogubiti, uzeti mu sve što ima i osramotiti ga, dotle i narod ima pravo, kako mu bude moguće, činiti od Vas i Vaše dece šta mu je volja.”

Na njegovu i našu nesreću, političari iz Braničevskog okruga nemaju snage da se sami zaustave, da prestanu s tiranijom. Kad narod počne da koristi pravo na pobunu, biće im kasno. I njima i svim njihovim saučesnicima u zajedničkom zločinačkom poduhvatu protiv napaćenog naroda.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Sve je istina dragi moji prijatelji. Bog, istina i pravda uvek pobeđuju. Snsovska korumpirana banda koja se krije i iza lika svemogućeg vladaoca Srbije će se razbiti u paramparčad zbog svoje pohlepe i divljaštva. Većina njih i ne zna ko je Vuk Karadžić.

  2. SNS je stranka ološa, pogledajte ko su njihovi članovi, ljudi bez dana radnog staža u privredi, kriminalci, neobrazovani, to je prava šibicarska stranka. Zašto njihov predsednik nikad nije imao ni jedan duel sa neistomišljenicima, zašto nikad ne gostuje na n1 ili na nova s? Zato što bi građani Srbije videlu koliko on ustvari laže i koliko ne zna ništa.

  3. Ništa se ne brinite srediće sve njih deda Bajden, uveliko im zakuvava čorbu, neće im pomoći ni kineski krediti. Gotovi su!

  4. Ova vlast neverovatnim tempom srlja u propast. Naš predsednik deli novce kao da ih bere po drveću, samo da bi ostao na vlasti. Zaduživani smo i sa ono malo dlake što je ostalo na nama a o drugom i da ne pričamo. Sve mi više miriše da će nam Kinezi biti gospodari vrlo skoro.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker