UZ PRISUSTVO TRAMPA: Vučić i Hoti danas u 17 časova u Ovalnom kabinetu u Beloj kući potpisuju sporazum

Predsednik SAD Donald Tramp sastaće se danas u 17 časova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u Ovalnom kabinetu, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća.

Foto: Twitter

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati javlja Glas Amerike.

Tokom nedelje, kružile su glasine da postoji mogućnost da će se predsednik Tramp sastati sa predsednikom Srbije i premijerom Kosova, ali nije bilo potvrde sve do četvrtka uveče.

Sa druge strane, televizija Kljan Kosova javila da se danas u Vašingtonu očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, bez sporne tačke 10.

U toj tački, kako smo preneli ranije, nalazi se rečenica u kojoj se traži da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Vest o potpisivanju sporazuma objavio je izveštač TV Kljan Koosva na društvenim mrežama koji prati razgovor delegacija u Beloj kući.

“Očekuje se da će sporazum biti potpisan, obe strane su se složile oko konačnog nacrta… bilo je četiri nacrta o kojima se razgovaralo, prvi nacrt je bio da će se verovatno sve u procesu dijaloga Kosovo-Srbija završiti uzajamnim priznavanjem, ali je bilo i drugih nacrta”, navodi Kljan Kosova i dodaje da nacrt koji bi dve strane trebalo da danas potpišu ne uključuje uzajamno priznanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka u četvrtak da je odbio tačku o priznanju koja je bila u prvoj verziji dokumenta “Ekonomska normalizacija”, kao i da su Trampovi ljudi to uvažili.

”Te tačke u novim dokumentima nema i to više neće biti tema”, rekao je Vučić.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker