POŽAREVAČKI VEĆNIK PODNEO OSTAVKU: Epilog saobraćajne nezgode u kojoj je uništen opštinski automobil

Nakon saobraćajne nezgode u kojoj je uništen automobil Gradske uprave član požarevačkog gradskog veća Darko Mirković Badža, koji je skrivio pomenutu saobraćajku, podneo je neopozivu ostavku na funkciju člana veća.

Foto: TPKNEWS/Privatna arhiva

Prema rečima našeg izvora bliskim požarevačkim naprednjacima, „većnik“ Darko Mirković nakon što je skrivio pomenutu „saobraćajku“ iz ličnih razloga podneo je ostavku, o kojoj će na prvoj narednoj sednici odbornici novog sazova Skupštine grada Požarevca odlučiti da li će je prihvatiti ili ne.

– Darko je shvativši da je zbog svoje nepromišljenosti napravio ozbiljnu glupost, nanevši veliku materijalnu štetu lokalnoj samoupravi, čiji je funkcioner, odlučio da da ostavku i povuče se sa funkcije člana gradskog veća. On je kao odgovorna osoba, svesna svojih postupaka iz ličnih moralnih razloga, duboko se pokajavši za „inciden“ koji je izazvao dao neopozivu ostavku. Darko je najavio da će još većim radom u stranci u kojoj je od njenog osnivanja, pokušati da se iskupi za štetu koju je naneo gradu i svojoj stranci, a najviše sebi – rekao je naš izvor iz požarevačkog SNS-a.

On je dodao da će Mirković kao odgovorna osoba nadoknaditi svu materijalnu štetu gradu koju je prouzrokovao, kao i da će, pored moralne i materijalne odgovornosti, prihvatiti i svu drugu odgovornost za delo koje je počinio.

Podsećamo da je Darko Mirković u noći između subote i nedelje, na putu Kličevac-Bradarac, kod TEKO Drmno, upravljajući automobilom „Opel-Astra, vlasništva grada Požarevca, pod dejstvom alkohola skrivio saobraćajnu nezgodu u kojoj je veoma oštetio službeni automobil. Do nezgode je došlo kada je zbog neprilagođene brzine vozač pomenutog automobila izgubivši kontrolom nad vozilom sleteo sa puta. Nakon sletanja automobil se prevrnuo nekoliko puta i ponovo dočekao na točkove. Usled prevrtanja odmah su se aktivirali vazdušni jastuci koji su sprečili da vozač zadobije teže povrede. Pored alkoholisanosti vozača, otežavajuća okolnost po njega je činjenica da je napusti mesto nesreće, ne sačekavši dolazak policije. Policija je indititet vozača otkrila nakon operativnog rada i pronašla ga u porodičnoj kući u Bradarcu, nakon nekoliko časova od nesreće. Alko testom je utvrđeno da je imao oko, jedan promil alkohola u krvi. Protiv vozača podnešena je adekvatna prijava.

Ova „saobraćajka izazvala je veliku pozornost javnosti u gradu, gde građani, mahom putem društvenih mreža osuđuju postupak „većnika“ i od nadležnih traže da se on najstrože po zakonu kazni. Ujedno su o ovom događaju reagovale i pojedine političke stranke u gradu, a opoziciona odbornička grupa u gradskom parlamentu „Dosta je bilo-Most“ prosledila je medijima zvanično saopštenje, koje u celosti prenosimo:

– Teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, u kome je učestvovao član Gradskog veća Požarevca, Darko Mirković, koje se desilo u subotu oko ponoći, kada je službenim autom sleteo sa puta, ali i zajedno sa saputnicom napustio mesto događaja, otvara moralne dileme i osnovane sumnje da se gradska svojina zloupotrebljava u privatne svrhe. Očigledno je da službeno vozilo nije korišćeno za obavljanje poslova i zadataka iz delokruga javne službe Gradskog veća, a posebno ističemo da je u službenom vozilu vozač dužan da se pridržava saobraćajnih i drugih propisa. Ovde to nije bio slučaj, jer je vozač bio pod uticajem alkohola i pobegao sa mesta nezgode, dovodeći u neposrednu opasnost druge učesnike u saobraćaju.

Srećom bez ljudskih žrtava, ali zbog otežavajućih okolnosti vožnje u pripitom stanju, materijalne štete visoke vrednosti, korišćenje službenog auta u privatne svrhe, van radnog vremena i napuštanja mesta nesreće, pozivamo na odgovornost, ličnu i moralnu, člana Gradskog veća Darka Mirkovića. Odgovornost je osnov svake ljudske aktivnosti, a naročito ako je u pitanju ličnost koja nastupa i odlučuje u ime građana Požarevca.

Ovaj događaj poziva na odgovornost i Gradonačelnika kao predlagača članova Gradskog veća, a zatim i svih odbornika vladajuće većine u Skupštini Grada Požarevca koji su jednoglasno podržali predlog, jer su građani upravo njima dali poverenje i upravljanje gradom. Insistiramo i na odgovornosti lica koje je odobrilo upotrebu službenog vozila u privatne svrhe, gde se otvaraju pitanja po kom osnovu se neracionalno raspolaže imovinom naših građana. Ako na sve to dodamo da su nezakonite privilegije sasvim slučajno izašle u javnost, pitanje je koliko duboko su pojedinci ogrezli u bahatost i lične interese, koliko ih ima „privilegovanih“ i ko sve to omogućava.

U nadležnosti Grada je da radi i odlučuje u interesu naših sugrađana, a ne u interesu gradskih funkcionera. Sprovođenje strategije razvoja grada je dugotrajan proces koji zahteva znanje, stručnost, viziju i predan rad, nakon ove startne greške, gradska vlast više nema prostora za kršenje nadležnosti i neodgovornost prema građanima Požarevca – , stoji u saopštenj opozicione odborničke grupe u gradskom parlamentu „Dosta je bilo-Most“.

M.Veljković

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Čovek je jedan nepismeni alkoholičar koji je bio loš djak. Poznajem ga iz škole, ako će taj da bude vlast bolje da se svi ubijemo

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker