IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Pored sveštenika koji je pronađen mrtav u pravoslavnoj crkvi u Vučitrnu, bio je i pištolj

Pored sveštenika koji je pronađen mrtav u pravoslavnoj crkvi u Vučitrnu, bio je i pištolj.

Foto: Screenshot/S.L.

Otprilike u četvrtak oko ponoći, kosovska policija je obaveštena o smrti osobe u zgradi Srpske pravoslavne crkve u Vučitrnu.

Prema tim prvim informacijama, radi se o 48-godišnjem svešteniku Crkve Svete Ilije i vučitrnskom parohu Simi Čimburoviću, čiji su članovi njegove porodice obavestili policiju o nesrećnom slučaju, kako je potvrdio za KoSSev portparol Kosovske policije za region južne Mitrovice, Avni Zahiti.

– Prijavili su da su Simu Čimburovićа pronašli bez znakova života i to u stambenom objektu koji se nalazi u sklopu verskog objekta u Vučitrnu – , precizirao je Zahiti i dodao da je policija na licu mesta pronašla i jedan pištolj, koji je oduzet kao dokaz.

Nakon toga, policija je započela istragu, a sveštenikovo telo je poslato na obdukciju.

Kako se kasnije doznalo, beživotno telo svog supruga zatekla je popadija, pa je oko 23 sata u četvrtak odmah nazvala policiju.

Obeležavanja hramovne slave u Vučitrnu

Drama dobija neočekivani obrt, kada se juče oglasila Eparhija raško-prizrenska SPC i saopštila, da je sveštenik Simo Čimburović u četvrtak oko ponoći izvršio samoubistvo u crkvi u Vučitrnu na Kosovu!

Kako se navodi u saopštenju „s dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu“.

– Eparhija raško-prizrenska primila je kasno sinoć obaveštenje da je privremeni paroh vučitrnski, sveštenik Simo Čimburović (48) pronađen u beživotnom stanju u parohijskom domu u Vučitrnu. Istraga policije je u toku, ali prema do sada raspoloživim informacijama reč je o samoubistvu – , navela je Eparhija.

(Izveštava: Slaviša Lekić/teolog, putopisac, misionar, sveštenik i profesor)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker