ĆUTA U POSETI KUČEVU: “Čija je ovo zemlja Aleksandre Vučiću kineska ili srpska?” (VIDEO)

“Nije snimanje 16. dela filma ‘Pobesneli Maks’ već se beleži priča vlasnika šume koje više nema jer je firma iz korpusa ‘strateškog partnerstva’ tu došla, prošla i ‘zakucala’ se do poslednjeg kamena. Nije ovde reč o ksenofobiji već o odobrenoj okupaciji sa eksploatacijom”.

Foto: Privatna arhiva

Ovo je objava na Facebook profilu Organizacije Ekološki ustanak posle posete opštini Kučevo i razgovara sa vlasnikom šume u Kaoni na čijoj je parceli kineska kompanija HBIS GROUP Serbia – Iron & Steel d.o.o. Beograd, ogranak u Kučevu, neovlašćeno proširila svoju eksplotaciju.

Predstavnici Ekološkog ustanka koji su ujedno i članovi koalicije “Zajedno” narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Danijela Nestorović sa saradnicima Dušanom M Bodirogom Bodijem, Goranom Petkovićem i drugima u pratnji televizijske ekipe, posetili su opštinu Kučevo gde su ih dočekali predstavnici političke stranke “Zajedno za Kučevo” predsednik Opštinskog odbora Lale Vuković, potpredsednici Saša Jovanović i Kristina Jovanovič koja je i odbornica u lokalnom parlamentu Kučeva ispred političke stranke “Zajedno za Kučevo”, zamenik predsednika izvršnog odbora Zvonko Armuš i član Opštinskog odbora Damir Čalić.

Foto: Facebook

Cilj posete visokih funkcionera političke stranke “Zajedno” je upoznavanje sa ogromnim ekološkim i ekonomskim problemima građana opštine Kučevo.

Gosti iz Beograda su zajedno sa predstavnicma “Zajedno za Kučevo” obišli rečno korito reke Pek koje je zaraslo u šipražije i konstatovali da se mora hitno reagovati jer sadašnje stanje korita reke predstavlja ozbiljnu pretnju za izlivanje reke prilikom prvih obilnijih kiša ili otapanja snega.

Najviše vremena je potrošeno za obilazak najvećeg ekološkog problema Kučeva, lokalne deponije koja gori više meseci unazad. Svi su bili zaprepašćeni zatečenim stanjem i ogromnom gomilom smeća koje je prava ekološko bomba.

Kako je istakao predsednik Opštinskog odbora Zajedno za Kučevo Lale Vuković, “opštinska vlast već mesecima ne preduzima ništa na rešavanju lokalne deponije jer sve njih uopšte ne zanima ono što je od životnog značaja za građane, već isključivo lični i partijski interes i tome su podredili opštinski budžet”.

Foto: Facebook

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta predsednik skupštinskog Odbora za ekologiju je obećao da će već na narednoj sednici Odbora pozvati predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića od koga će biti zatraženo da se ozbiljnije pozabavi problemom deponije. Kao jedna od mera će biti predloženo izmeštanje deponije iz blizine vodoizvorišta, naseljenog područja i priobalja reke Pek.

Poseban osvrt je bio na lošu ekonomsku situaciju žitelja opštine Kučevo i činjenice da je zbog velike nezaposlenosti i nedostatka radnih mesta veliki broj stanovnika napustio opštinu a da lokalna vlast u isto vreme ucenjuje investiture ili im uopšte ne dozvoljava da investiraju i otvore nova radna mesta. Takođe je bilo razgovora u vezi rasprodaje i poklanjanja opštinske imovine slobodnom pogodbom sa ili bez naknade, rodbinskog, kumovskog i stranačkog zapošljavanja od strane Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije dve vladajuće stranke u opštini Kučevo.

Foto: Privatna arhiva

Na kraju posete poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Danijela Nestorović su obećali da će biti prisutni u Kučevu koliko je god to potrebno a da će o stanju u Kučevu obavestiti sve nadležne institucije i da će poslanici poslaničkog kluba “Zajedno” za govornicom Skupštine Republike Srbije informisati sve građane Srbije kako je formirana vlast u Kučevu i kako se ta vlast ponaša prema svojim građanima koji ne razmišljaju kao oni.

Sledeći sastanak će se ponovo održati u Kučevu krajem meseca novembra na kome će biti pozvani članovi stranke, simpatizeri i svi oni koji žele da podrže promene na bolje u ovoj opštini.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

22 Komentari

  1. Aleksandar Vučić zarad opstanka na vlasti poklonio je delove naše zemlje kinezima,uskoro će se Srbija zvati NR KINA.

  2. Poslanik Skupštine Srbije g.A .Jovanović ,rodom takođe Istočne Srbije , samo iz onog drugog dela ovog regiona Srbije i Stare Planine , došao je u ovaj region Kstočne Srbije …i samo NORMALNO, JAVNO ,GLASNO I TRANSPARENTNO postavio
    PRVO , OSNOVNO i DALEKO NAJVAŽNIJE PITANJE…
    I TO NA JEDINU PRAVU ADRESU ODLUČIVANJA U SRBIJI .
    Jer sve ostale adrese su samo izvršitelji strogih i preciznih naredbi,direktiva ,smernica i naloga , i samo tehničko -izvršni sektor.
    I to SVI u Srbiji znamo.
    A potpuno ISTI princip i model hijerarhije već VIŠE godina važi i za najstrožije CENZURISANI TRANSEVROPSKI
    (Atlantski okean-Crno more)
    ,,KORIDOR ŽIVOTA ,,/,,ZABRANJENI KORIDOR,, celog ovog SAOBRAĆAJNO,
    a time i na svaki drugi način,
    potpuno ,unapred i namenski IZOLOVANOG i demografski ,ekološki,ekonomski ,socijalno IZDIŠUĆEG I IZUMIRUĆEG regiona Istočne Srbije…
    i GEOSTRATEŠKOG koridora I REPUBLIKE SRBIJE ..i CELE EVROPE. Tačka .
    Potpis nečitak,jer od straha ,kao i uvek … drhti ruka . 😀😀
    I pozdrav , i isto kao i uvek , iz 🚞

  3. P.S…. dakle TRANSEVROPSKOG
    (Atlantski okean-Crno more)
    MULTIMODALNOG
    (autoput ,železnički koridor, rečni koridor Dunav-Rajna -Msjna,intermodalni koridor (npr.kontejnerdki) , koji PREKO TERITORIJE Republike Srbije i ovog njenog izdišuerg i izumirućeg regiona Istočne Srbije NA NAJKRAĆI ,NAJBRŽI I NAJEFIKASNIJI NAČIN…
    SPAJA CELU EVROPU..
    i TRANSEVROPSKIM GEOSTRATEŠKIM SAOBRAĆAJNIM pravcem
    ISTOK -ZAPAD (ZAPAD- ISTOK ) I SPAJA CEO EVROPSKI od Požarevca ,Kostolca i Smedereva sve do obala Crnog mora i strateških luka i gradova Varna i Burgas u Bugarskoj i Konstanca u Rumuniji
    sa Beogradom i zapadnim delom Evrope …I VIŠE OD 16.000.000
    (ŠESNAEST MILIONA ) građana Evrope (Srbije,Bugarske i Rumunije) koji žive
    u TOM evropskom prostoru.
    Za sve detaljnije informacije ,relevantne dokumente,tematske mape i dr. : otvorena i javna Facebook grupa AUTOPUT ISTOČNE SRBIJE.
    I za tu JAVNU, SAMOSTALNU , LIČNU I POTPUNU ANALIZU I EDUKACIJU GRAĐANA …
    članstvo na navedenoj grupi uošte nije potrebno) .😀

  4. Bravo Ćuto! Pravo pitanje za uzurpatora svih institucija Republike Srbije Aleksandra Vučića koji je prezadužio našu Srbiju kod Kineza zarad produžetka njegove diktatorske vladavine

  5. Гласала сам увек за Вучића али више нећу јер нас је све продао кинезима и мафији. Срам га било нек их све води код њега у Београд па да види и он како је тешко живети под окупацијом.

  6. U Kučevu je klasična okupacija od strane Srpske napredne stranke. Narod ovde gladuje i tuguje od kad su vlast preuzeli kriminalci iz pomoć paravojnih formacija. Ništa ne valja u Kčevu pod vladavinom Ivana Hotelskog i njegovim pajtosima.

  7. Motke u ruke pa najurite gamad. Naroda je mnogo više nego mafijaša u Kučevu. Neće smeti Vučić da ih brani jer ima druge mnogo veće brige.

  8. Sve je ovo lepo, tačno i realno, ali ne i osoba koja se u prilogo deklariše kao opozicioni aktivista (lale). Isti je ,,stari,, radikal i spletkaroš u svim grupama gde se ušljamčio radi koristoljublja, sada je u bliskim šemama sa naprednom bagrom u kučevu (mikić-krimos), tako da je sve ovo nova šarena laža kučevačke radikalsko-napredne kamarile, svi mi malo stariji znamo ko je ko u poslednjih 30-tak i više godina, tako da pik, fuj, ne važi.

  9. Posle Pokreta slobodnih građana Kučevo, Srpske stranke Zavetnici sada se na političkoj sceni pojavljuje Zajedno za Kučevo. Konačno je Kučevo dobilo opoziciju naprednjačko-socijalističkim upropastiteljima života u opštini Kučevo

      1. Tačno tako,niti je Lale Vuković čuveni komunista opozicija,kučevljanima treba jedna prava opozicija koja će počistiti na sledećim lokalnim izborima ove kriminalce kao i ove zavetnike.

  10. Svaka čast Laletu što pokušava da okupi ljude koji hoće da se suprotstave kriminalnoj vladavini crveno- naprednjačko – socijalističke bande u Kučevu. Čestitke za Laleta i njegov tim, samo napred do konačne pobede nad Acom Karatistom i njegovim Hotelskim orkestrom

  11. Želim da pružim podršku našim ljudima koji vode Zajedno za Kučevo, zajedno do vraćanja dostojanstva ovoj opštini.

  12. Ćuto, da li je realno da te predstavlja pijani Lale i Armuš zelenaš (ovaj izraz zelenaš nema veze sa ekologijom)!? O Jovanovicu koji je godinama ziveo od Noletove milostinje, ne bih komentarisao.

  13. Nidžo, mislim da je za tebe najbolje da ostane Aca Karatista, zbog njega su svi pobegli iz Kučeva. Bilo su Lale i Zvonko pre ovih ali nije bilo ovako. Saša se isto distancirao od Janoševića kad je video kojim putem ide Janošević

  14. Najbolje je da on ostane, svakako bolje od onog Ćuke, onog kancera društva, onog bezosecajnog stvorenja! Vanja, a kako je to bilo dok su bili Lale i Armus, podseti me, zaboravio sam!? Cvetale su ruze!? U zasluzenoj su penziji, tu neka i ostanu! Sta je po tebi danas toliko lose? Sasa se distancirao, jer nema licne koristi. Dok je primao platu na racun svih gradjana, naravno velikom zaslugom, jednim ili par odbornickih mesta, a pritom nista radio nije, tad mu je bilo dobro!? Koga doticni Sasa sad predstavlja? Veliki pozdrav iz Italije!

    1. Znači,to što nam je Pek zagadjen,što nam deponija gori mesecima a mi pijemo zagadjenu vodu i to što su Kinezi upali u Sašino imanje protivzakonito i to što se Opštinski budzet svakodnevno čerupa krivi su Zvonko,Lale,Saša😄😄😄😄

    2. Nije bilo dobro ni pre ali nije bilo tako velike diktature i kriminala kao sada. Bio je neki red i radilo se i gradilo. Novica je predsednik od 2014. Pre toga od 2008. je bio zamenik. Zašto se nisi vratio iz Italije ako je sada ovde bolje? Sigurno bi dobio posao kod gazda Ace da mu glancaš cipele ako nisi i sada na nekom spisku kao Raša Kafa? Šta ovde valja? Koliko su opštinske zemlje i lokala prodali treba da cvetamo. Meni se čini da si ti neki novopečeni naprednjak iz Grupe građana koji je dobio neku crkavicu pa sad laje da odbrani gazde. SNS i SPS mora da ode sa političke scene Srbije i opštine Kučevo da bi ova država išla napred.

  15. Ne znam zašto se javlja ovaj bot Nidža iz Italije ili je to možda Nole iz Kaone koji se uprpio od Zajedno Kučevo, Laleta i kompanije. Ćutu za predsednika Srbije a Laleta za predsednika opstine Kucevo. Nema vam spasa, naprednjaci i socijalisti su prošlost Kučeva, dosta ste muzli ovaj narod

    1. Kučevljani su PRVA Opština u celom ovom regionu I Istočne Srbije koja je dala TRANSPARENTNU I JAVNU a potom i svoju SKUPŠTINSKU PODRŠKU TRANSEVROPSKOM (Atlantski okean-Crno more ) MULTIMODALNOM SAOBRAĆAJNOM KORIDORU -ISTOK (CRNOMORSKOM KORIDORU)…..dakle da ponovim, PPVA
      (a kasnije su istu takvu podršku dali i mnogi drugi gradovi i opštine CELOG ovog regiona Istočne Srbije :Majdanpek,Bor,Žagubica,
      Veliko Gradištre
      Petrovac na Mlavi, Kladovo, Negotin….) .I TO je bila njihova najsnažnija podrška svom već više godina najstrožije CENZURISANOM ,,KORIDORU ŽIVOTA,,/
      ,,ZABRANJENOM KORIDORU,,.
      I to se NE ZABORAVLJA …
      i to se POŠTUJE ..i Kučevljani to znaju…

      * Da bi CEO ovaj region Istočne Srbije uopšte mogao da postane ,,AFRIČKI KONGO REGION ,, za brutalnu eksploataciju i uz katastrofalne i nepopravljive ekološke posledice
      beskrupulozno raubovanje svih njegovih prirodnih bogatstava (rude,šume ,vode..) PRVO je morao da bude CENZURISAN I BLOKIRAN OVAJ TRANSEVROPSKI koridor,koji je i najveći i najosvrtljeniji mogući EVROPSKI IZLOG u čijenm saobraćajno ekonomskom prostoru u Evropi i 21.veku NIJE MOGUĆE STVARATI ,,AFRIČKE KONGO REGIONE,,.
      * I to se dogodilo,naravno potpuno netransparentno i nejavno ,i potpuno NEVKDLJIVO za građane CELOG ovog regiona Istočne Srbije kao i Kučevljane ,pa čak i za 99% opštinskih ,gradskih i okružnih funkcionera CELOG ovog regiona(desetine i desetine) U PRVOM KVARTALU 2016 godine. Tačka. I te desetine i desetine navedenih funkcionera iz CELOG ovog regiona Istočne Srbije su to lagano i pojedinačno shvatali….i SVI su se nadali da će se to promeniti…
      Ali od tada po pitanju ovog ,,KORIDORA ŽIVOTA,,/,,ZABRANJENOG ,,sa flasterom na ustima,,…
      I NISU MOGLI NIŠTA DA URADE….osim da naude sami sebi ako UOPŠTE JAVNO POMINJU OVAJ ,,KORIDOR ŽIVOTA,,/
      ,,ZABRANJENI KORIDOR,,, …
      Jer oni više u vezi sa ovim Projektom i koridorom
      NISU SMELI DA SE OKUPE SVI ZAJEDNO IZ CELOG OVOG REGIONA Istočne Srbije ,kao što se to pre toga, dešavalo više puta (Bor, Golubac, Kučevo..) …i ovaj TRANSEVROPSKI KORIDOR je bio pred samim čočetkom dvoje realizacije 17 .novembra 2015.g.(čitati FINANSIRANJA od strane države ..Rep Srbije ).
      Tačka.
      I TO JE JEDINA PRAVA ISTINA koju moraju da znaju SVI građani ovog sada ,,AFRIČKOG KONGO REGIONA,,Istočne Srbije.
      A da su se do tada trudili…i davali svoj doprinos jesu…
      I TO JE ISTINA .
      Mao što je istina da i SADA SVI IMAJU ISTE FLASTERE NA USTIMA.
      I SVI znamo i zašto koga i čega se JEDINO boje kada je u pitanji ovaj ,,KORIDOR ŽIVOTA,,/ZABRANJENI KORIDOR,,.
      I to je već biše godana a i sada …TAKO.
      Drugo: Raznorazni likovi, već duže vreme , dezinformišu , manipulišu LAŽU , i ,,ispiraju mozak i Kučevljanima i građanima celog ovog regiona Istočne Srbije :
      Da za ovaj TRANSEVROPSKI koridor (Atlantski okean-Crno more) …
      u ovom regionu Istočne Srbije NEMA DOVOLJNO STANOVNIŠTVA I SAOBRAĆAJA….😀😀😀
      Na šta se ,,lepe ,, i u sta veruju neki građani ovog regiona kojima ova oblast nije bliska ni poznata pa i u tom smislu nemaju dovoljno znanja …što je i razumljivo.
      I pošto su Kučevljani bili ,kao što sam već napisao PRVI U PODRŠCI ovom TRANSEVROPSKOM KORIDORU (a to se UVEK ceni ) …evo preciznih podataka iz jedne od Studija o SAOBRAĆAJNO -EKONOMSKOM PROSTORU OVOG TRANSEVROPSKOG koridora :Samo u svom KSTOČNOM saobraćajno-ekonomskom prostoru
      od Požarevca i Smedereva do Crnog mora i strateških luka Varna i Burgas u Bugarskoj i Konstance u Rumuniji ovaj TRANSEVROPSSKI KORIDOR na najkraći i najefikasniji način POVEZUJE SA BEOGRADOM I CELOM ZAPADNOM EVROPOM i saobraćajno-ekonomski servisira :
      1.) Na teritoriji Srbije više od 697.000 stanovnika .
      2.) Na teritoriji Bugarske više od 3.090.000. stanovnika .
      3.) Na teritoriji Rumunije više od 12.632.000 stanovnika.
      *** Što znači da ovaj TRANSEVROPSKI KORIDOR sa Beogradom i CELOM Zapadnom Evropom na najkraći i najbrži načim povezuje više
      od 16.420.000 građana Evrope.
      😀.
      Da ponovim :
      VIŠE OD 16.420.000 GRAĐANA EVROPE.
      😀😀😀
      A i ,,VREME NOJEVA ,, i u Kučevu i u celom ovom regionu Istočne Srbije …
      je prošlo
      SVE ove podatke iz navedene Studije , I TO SAMI I SAMOSTALNO I DIREKTNO ,ali mnogo preciznije i detaljnije , uskoro će čitati i SVI zainteresovani građani celog ovog sada ,,AFRIČKOG KONGO REGIONA,, Istočne Srbije …
      Takođe, O SVEMU ovde u ovom komentaru prethodno napisanom… postoji toliko RELEVANTNIH ,POTPISANIH ,PEČATIRANIH I ZAVEDENIH DOKUMENATA u svim nadležnim institucijama Republike Srbije (desetine) ..da bi mogli da se ,,TAPETIRAJU,,, svi zidovi najveće sale tamo u onoj staroj i lepoj zgradi Opštine Kučevo …😀
      Toliko i o ,,….nepostojanju potrebnog broja stanovnika i saobraćaja…,,
      u ovom sada galopirajuće IZDIŠUĆEM I IZUMIRUĆEM REGIONU Istočne Srbije ..
      i svim tim nepismenim i ,,za dva piva,, pričicama sa buvlje pijace svih tih malih lokalnih botova iz Gigine šupe…u celom tom regionu Istočne Srbije …o ovom strogo CENZURISANOM TRANSEVROPSKOM (Atlantski okean-Crno more)
      ,,KORIDORU ŽIVOTA,,/
      ,,ZABRANJENOM KORIDORU,,.
      😀😀😀
      A potpis ,uvek isti,
      kao pozdrav iz 🚞

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker