SASLUŠANA MAJKA I SINOVI: Preokret U slučaju ubistva Mileta Gege iz Dragovca

U Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu danas su saslušani F. S., U. S. i V. S., majka i njena dvojica sinova zbog ubistva supruga, odnosno oca Miroljuba Stanojevića (65), zvani „Mile Gega“, u selu Dragovac kod Požarevca.

Foto: Privatna arhiva

Pred Višim javnim tužilaštvom majka i njeni sinovi branili su se ćutanjem, nakon čega majci i njenom mlađem sinu određeno je zadržavanje na osnovu materijalnih dokaza, dok je stariji sin pušten na slobodu, jer u ovoj fazi postupka nema dokaza da je stariji sin učestvovao u zločinu. Majka i mlađi sin terete se za ubistvo u saizvršilaštvu, a u narednim danima biće ispitani svedoci.

Podsetimo, požarevačka policija uhapsila je juče F. S., U. S. i V. S. kojima se na teret stavlja ubistvo počinjeno pre godinu dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom, intenzivnim višemesečnim radom su došli do dokaza da su najbliži članovi porodice usmrtili Miroljuba. Miroljub je usmrćen sa dva hica iz puške.

Kako smo pisali ranije, zločin se dogodio prošle godine na Veliki petak. Tog dana policija je telo Miroljuba Stanojevića, zvanog „Mile Gega“, pronašla u poluizgorelom automobilu, na mestu zvanom „Taložište“, u ataru sela Dragovac. Tokom obdukcije tela utvrđeno je da je ubistvo izvršeno s leđa, sa dva hica iz nepoznatog vatrenog oružja. Narednih dana saslušano je više lica, ali konkretnih krivičnih prijava nije bilo. Zato je sada vest o hapšenju Miroljubove supruge i dvojice sinova šokirala meštane Dragovca.

– Sećam se da su oni saslušavani posle ubistva, pa su ih posle pustili kući. Po selu se tad pričalo da su Mileta ubili „zelenaši“. Međutim, sad odjednom preokret, pa smo svi iznenađeni, jer nismo znali da u toj porodici ima nekih neslaganja i svađa – priča jedna meštanka Dragovca. Ona kaže da su sinovi pokojnog Miroljuba odrasli i oženjeni, imaju svoje porodice, ali da svi zajedno žive sa majkom u Dragovcu. Za krivično delo za koje se njih troje terete zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

ISTRAGA

Tokom istrage ubistva pričalo se da je Miroljub ubijen na nekom drugom mestu, a onda je neko dovezao njegov auto na „Taložište“ i tu ga zapalio. Navodno, njegovo telo pronađeno je na mestu suvozača. Policija je nakon toga podnela krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog teškog ubistva.

Inače, prema našim informacijama, Miroljubovi članovi porodice su bili iznenađeni hapšenjem.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Posle zločina, jedan od sinova ubijenog Miroljuba na svom Fejsbuku se čak oprostio od oca i obavestio rodbinu i prijatelje o sahrani ovim rečima: “Sahrana našeg Mileta obaviće se na groblju u Dragovcu”, napisao je početkom maja prošle godine sin ubijenog, koji je sada sa bratom i majkom uhapšen.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker