UNS reagovao zbog upućenih pretnji gradskog većnika Požarevca novinaru Veljkoviću

Dopisnik više dnevnih listova i portala iz Požarevca Momčilo Veljković rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) da mu je, dok je bio na novinarskom zadatku, pretio član Gradskog veća ovog Grada Ivan Jović. Jović je UNS-u ove navode demantovao.

Screenshot

Kako je rekao Veljković, dok je izveštavao sa manifestacije „Lov na Moravskog šakala“, kada mu je prišao Jović i počeo da preti.

„Nakon što sam fotografisao događaj, fotografisao sam i Jovića kao člana Gradskog veća. U jednom trenutku došao je do stola gde sam sedeo i rekao: “Tu fotografiju što si snimio odmah da obrišeš, da je ne bih brisao ja. Ako je ne obrišeš, videćeš šta može da te snađe. Zapamtićeš ti mene za ono šta si mi uradio. Ne znaš ko sam i sa kim se kačiš. Odgovorio sam da samo radim svoj posao i on je otišao“, rekao je Veljković UNS-u.

Veljković smatra da su pretnje posledica teksta koji je pre tri dana objavio, a u kojem se navodi da je protiv Jovića podneta krivična prijava zbog lažnog predstavljanja i falsifikovanja službenih isprava. Slučaj je prijavio policiji i, kako kaže, ona je reagovala brzo.

„Odmah su me pozvali za izjavu i rekli da će učiniti sve da se što pre slučaj reši. Proslediće moju prijavu Tužilaštvu“, rekao je Veljković.

Ivan Jović za UNS demantuje da je pretio novinaru i kaže da će komentarisati slučaj po završetku istrage.

„To što navodi Veljković nije tačno. Bilo je tamo dovoljno svedoka. On je slučaj prijavio i ja sam povodom toga dao izjavu u policiji. Čekam da nadležni obave svoj posao, pa ću se obratiti javnosti sa više informacija“, rekao je Jović.

Izvor: UNS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker