NAPETO U BLOKIRANOM BEOGRADU: Policija počela sa hapšenjem protivnika Evroprajda (VIDEO)

Napeto je na ulicama Beograda, koji je blokiran zbog najavljenih šetnji Evroprajda i protesta protivnika Prajda. Iako će pristalice Evroprajda šetati tek od 17 sati, u centru grada se već stvara ozbiljna tenzija, kojoj kumuju protivnici Prajda, nezadovoljni time što će Prajd ipak biti održan uprkos zabrani.

Foto: 192.rs

Pristalice protivnika Prajda se guraju s kordonom policije i uzvikuju “Sramote, Sramote!”.

Policija je krenula da ih potiskuje od ugla Kneza Miloša i Bulevara do Resavske, a sada ih potiskuju niz Resavsku ulicu.

Nakon što je policija pokušala da potisne protivnike Prajda da se sklone ispred Ustavnog suda, došlo je do guranja između policijskog kordona i protivnika Prajda, nakon čega je policija privela nekoliko demonstranata.

Pre toga grupa protivnika Evroprajda okupila se ispred Ustavnog suda. Njih su odmah opkolile jake policijske snage. Protivnici Prajda skandiraju policiji “Idite na Kosovo” i pevaju patriotske pesme. Među njima ima i onih koji su obučeni u monaške odore.

Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da 192.RS (@192_rs)

Među privedenima je i Monah Antonije.

Iako je održavanje Evroprajda zvanično zabranjeno, iz orhanizacije su najavili da će šetnje u Beogradu danas ipak biti. Kako su organizatori rekli, koriste svoju građansku neposlušbnost da se prošetaju ulicama glavnog grada.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Počela da hapsi batinaše, nasilnike i huligane, ne protivnike prajda. Protivnici su imali svoj miran kontraprotest pre nekoliko dana.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker