UBIO PRIJATELJA HICEM U ČELO: Tragičan završetak kafanske svađe u Češljevoj bari, kod Velikog Gradišta

Živislav Stević (70) iz Srednjeva, opština Veliko gradište, nakon isteka policijskog zadržavanja u ponedeljak uveče u požarevačkom Višem tužilaštvu biće saslušan zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje, oko tri sati ujutru, jednim hicem iz pištolja za koji nije imao dozvolu, usmrtio Dančeta Pajkića (51) iz Gareva, opština Veliko Gradište.

Nakon saslušanja doneće se odluka o pokretanju istrage protiv osumnjičenog i, eventualnog, određivanja pritvora, za krivično delo ubistvo, gde je predviđena kazna od 1 do 15 godina zatvora.

Kako smo saznali od izvora iz policije koban događaj desio su u jednoj kafani u Češljevoj bari, gde je osumnjičeni Živislav ceo dan, do duboko u noć sedeo sa ubijenim Dančetom Pajkićem, i nekoliko meštana, konzumirajući hranu i alkoholno piće.

– Živislav je sa pokojnim Dančetom bio prijatelj, čak su pre neki dan iz Austije kući došli istim kolima. Živa je bio devizni penzioner i u Austriju je bio da poseti ćerku i unuke, a Danče je tamo radio. Zajedno su se pre neki dan vratili kući i rešili su da svoj povratak proslave u kafani u Češljevoj Bari. Za tu priliku su u subotu ispekli prase i od uveče zajedno sa nekolicinom drugara sedeli su, jeli, pili i zabavljali se. Svi su bili dobro raspoloženi i zabavljali su se pričajući dogodovštine iz života. Kao što je u takvim prilikama uobičajno kod nas, nakon što su dobro potegli, počeli su da se prepiru zbog beznačajnih stvari. Svađa je kulminirala nakon ponoći kada su Dančeta verbalno, a zatim i fizički napali gosti koji su sedeli za njihovim stolom. Živislav je pokušao Dančeta da zaštiti ali su ga ovi psujući odgurnili rekavši mu: „Matora drtino ti nemoj da se mešaš“. Nakon toga Živa je ćutke izašao iz kafane i negde otišao – priča naš izvor naglašavajući da, prema priči očevidaca koji su bili u kafani, niko nije očekevio da će ovaj da ode kući u Srednjevo, koje je od kafane udaljneo oko pet kilometra, i da će da se vrati sa pištoljem u rucu.

Međutim, kako kaže naš izvor, Živislav je seo u auto i nakon dvadesetak minuta vratio se u kafanu, držeći pištolj u ruci.

– S vrata je razjaren, sav crven u licu, sa uperenim pištoljem povikao: „ Sada će da vam pokaže ko je drtina matora i šta ona može da uradi“. Nakon tih izgovorenih reči ne gledajući ispalio je dva metka. Danče, kada je video šta je njegov prijatelj uradio, pokušao je da ga spreči da dalje puca, kak ne bi nekog povredio. Uhvatio je Živu za ruku u kojoj je držao pištolj, što je bilo kobno za njega, jer je u sledećem trenutku pištolj opalio i direktno ga pogodio u čelo. Danče se, krvave glave, samo stropoštao na pod. Svi su bili šokirani epilogom ove svađe – priča naš izvor.

On nam je dodao da je Živislav nakon što je počinio zlodelo neprimetno izašao iz kafane, gde su ga ispred nje sačekali policajci i uhapsili, pošto su u rekordnom roku stigli na lice mesta, nakon što je neko dojavio da je ovaj sa pištoljem ušao u kafanu. Lekari iz hitne pomoći, koji su iz gradištanskog Doma zdravlja ubrzo došli, samo su mogli da konstatuju smrt. Dežurni tužilac Višeg tužilaštva naložio je obdukciju kako bi se potvrdio tačan uzrok smrti.

Nakon završetka obdukcije telo pokojnog Dančeta Pajkića biće predato porodici radi sahrane.

MEŠTANI SREDNJEVA U ŠOKU

Dan nakon nemilog događaja meštani Srednjeva ne mogu da poveruju da je njihov komšija Živislav počinio ubitvo.

– Stvarno ne znamo šta se desilo. Ne mogu da poverujem da je Živa ubio Dančeta. Pa oni su bili prijatelji. Živa, otkad se u Austriji penzionisao periodično je organizovao okupljanje meštana našeg i okolnih sela, gde nas čašćavao jagnjećim i prasećim pečenjem, kao i sa svim vrstama raznog pića. Tada smo se družili i lepo provodili, bez ikakvih ekcesa i problema – priča meštanin Srednjeva, koji nije želeo da mu se pominje ime, dodajuć da je juče video Živislavovu suprugu koja mu je rekla da nije čula kada je on došao kući po pištolj, niti kada je otišao, jer je spavala.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker