KO JE OTAC DIJANE HRKALOVIĆ: Dane ima dugu političku karijeru, često je menjao partije i funkcije

Otac Dijane Hrkalović, dugi niz godina je pristuan u politici, a 2014. postavljen je za direktora JP “Ljubičevo“. Oprobao se i u privatnom biznisu, pa je osnovao preduzeće “Stočar DH“.

Otac Dijane Hrkalović, Dane ima dugu političku karijeru, često je menjao partije i funkcije, a najveći uspeh postigao je kao kadar Pokreta snaga Srbije, odnosno nakon što je postavljen za direktora ergele “Ljubičevo”.

Požarevac je i pre Dijaninog oca imao poznate žitelje, a najpoznatiji su, bez sumnje, nekadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević i njegova supruga Mira Marković, pa je taj kraj važio za uporište socijalista i julovaca.

Tako se i Hrkalović svojevremeno našao na izbornoj listi JUL za taj grad. Nakon promena, našao se na izbornoj listi Pokreta snaga Srbije, Bogoljuba Karića.

Dane Hrkalović je 2014. postavljen za direktora JP “Ljubičevo“, što je zvanični naziv ergele “Ljubičevo“, a koju je osnovao još knez Miloš i poklonio Srbiji 1853. godine.

On se pored politike, oprobao i u privatnom biznisu, pa je osnovao preduzeće “Stočar DH“.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u julu 2015. godine postala sekretar Uprave kriminalističke policije (UKP), a dve godine kasnije državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Politikom je počela da se bavi još kao studentkinja. Na izborima 2008. godine bila je kandidat za poslanika u Skupštini Srbije na listi Pokret snaga Srbije – Bogoljub Karić, ali nije uspela da osvoji mandat. Četiri godine kasnije postala je odbornica u Skupštini grada Beograda i to kao kandidatkinja liste Srpske napredne stranke (SNS). Do aprila 2014. godine radila je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a potom je po Sporazumu o preuzimanju državnog službenika prešla u Ministarstvo unutrašnjih poslova i stekla zvanje policijskog inspektora.

Tu poziciju napustila je 30. maja 2019. godine. U žižu javnosti dospela je početkom 2021. godine kada su je tabloidi optužili da je prisluškujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu pokušala da izazove tzv. tihi državni udar.

(Tpknews.com/Espreso)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker