PEDERI I LEZBEJKE ZAPRETILI VUČIĆU: Evroprajd neće biti otkazan, predsednik ne može da otkaže tuđi događaj

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Evropajd otkazan, Kristin Garin, predsednica Evropske asocijacije organizatora prajdova, rekla je da “Vučić ne može da otkaže tuđi događaj”.

Ona je dodala da ni Beograd prajd, ni EPO kao davalac licence neće otkazati Evroprajd u Beogradu. Kako je rekla, pravo na održavanje Prajda je od strane Evropskog suda za ljudska prava osnovno ljudsko pravo i svaki pokušaj zabrane predstavlja kršenje članova 11, 13 i 14 Evropske konvencije o ljudskim pravima, koju je Srbija ratifikovala kao članica Saveta Evrope.

– Pored nezakonitosti takve zabrane, mora se primetiti da oni koji se protive Evroprajdu u Beogradu koriste stare zamorne fraze, netačnosti i čiste laži da diskredituju ono što je, u stvari, slavljenje ljudskih prava i jednakosti – rekla je Garin.

– Kažu da smo protiv porodičnih vrednosti, kada smo svi iz porodice i mnogi od nas imaju svoje porodice. Kažu da smo zlostavljači dece, kada svi čvrsto stojimo protiv svakog zlostavljanja dece. Oni tvrde da su srpske vlasti uložile 40 miliona evra u Evroprajd, uprkos tome što je događaj koštao samo delić toga i nije dobio nikakva sredstva od vlade. Svaka njihova tvrdnja je laž, a pokušaj da se zabrani Evroprajd značilo bi da su vlasti nasele na njihove laži – , naglasila je Kristin Garin.

Garin tvrdi da Evroprajd u Beogradu neće biti otkazan i da će okupiti hiljade LGBTI+ osoba iz cele Evrope sa LGBTI+ osobama iz Srbije i šireg Zapadnog Balkana.

– To će doneti milione dinara u lokalnu privredu i omogućiti Srbiji da pokaže da je na putu da bude progresivna, dobrodošla evropska nacija. Ono što srpske vlasti moraju da urade jeste da se čvrsto suprotstave ovim nasilnicima i zaštite događaj – kaže Garin.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker