BASNA O DREKAVCU: Drekavac je idiot kome nema pomoći

Nekada davno bio jedan glavati drekavac, malko tupav, mnogo lažljiv i impresivno pokvaren.

Živeo je sam na grani, u šumi, jer sa njim niko nije hteo da se druži iz higijenskih razloga, pa je prema njemu napravljen sanitarni otklon.

Životinje ga nisu volele, ali su ga obožavale podguzne muve, jer šta zna podguzna muva šta je drekavac.

Drekavac je, naime, smrdeo ko tvor, ali duhovno, posebno kad urla o narciosidnom lavu, kralju svih životinja, kome se drekavac stalno uvlačio pod rep, pa su ga nekoliko puta jedva izvlačili napolje naporima svih šumskih životinja.

Životinje su ga pojedinačno izbegavale godinama, da bi ga na kraju organizovano izbegavale, jer im je dojadilo da ga izvlače iz nimalo mirisnih prostranstava podno lavovog repa u koje je svakim danom sve više upadao. I to svojom voljom.

Drekavac je bio besan jer sa njim niko iz šume nije hteo da se druži, sem 110.000 podguznih muva, koje i nisu neko naročito društvo, pa mu jednog dana jedna čaplja koja je imala televiziju na drvetu, predloži: „Ej, drekavče, hajde da na mojoj televiziji, tamo gore na onoj visokoj grani, napravimo TV emisiju, jer se odatle najbolje vidi panorama šume. Pozvaćemo sve životinje da dođu u emisiju, i tako će oni morati da se druže s tobom, jer ako odbiju da se druže s tobom, mi ćemo reći da su se uplašili i nemaju argumente“.

I pozove čaplja u emisiju sve šumske životinje, ali nijedna životinja ne prihvati da dođe, zato što sa drekavcem niko nije hteo da sedi ni na običnoj grani, njegovom prirodnom staništu, a kamoli u studiju na drvetu.

Ceo dan su sa čapljine televizije po šumi najavljivali da će sve životinje doći u emisiju s drekavcem, misleći da će tako ipak uspeti da ih namame u studio, pa su životinje pozvale stručnjaka za krizni PR, da ga pitaju – šta da rade?

Napišite otvoreno pismo čapljinoj televiziji, reče stručnjak za PR.

I životinje naoštriše plajvaz, te uzeše da pišu pismo:

– Poštovani vlasnici nekvalitetnog propagandnog elektronskog pamfleta vladajuće partije i njima srodnih interesnih grupa, naročito podguznih muva. Od strane dobrih duša koje se ne gade da gledaju to vaše televizijsko smeće saznali da smo pozvani na takozvani TV duel sa takozvanim drekavcem. U tom smislu, ovim putem poručujemo: Ne sviđa nam se Vaša takozvana televizija i ne bismo na njoj trošili svoju energiju. Kad budete češće puštali bilo šta sem propagande vladajuće opcije, javite se opet, možda se predomislimo. Usput, mislimo da je odabrani sagovornik idiot i ne bismo gubili vreme ni u razgovoru sa njim. Minimalno srdačan pozdrav – stajalo je u otvorenom pismu životinja pozvanih u emisiju sa drekavcem na čapljinoj televiziji.

I tako je drekavac ostao sam sa sobom na grani, gde mu je i mesto, okružen podguznim muvama.

Naravoučenije: Drekavac je idiot kome nema pomoći.

(Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker