Pripreme za svetsku Trku mira u Velikom Gradištu

U Velikom Gradištu danas je održan inicijalni sastanak povodom održavanja Trke mira – Peace Run 2018, najduže štafetne trke na svetu, koja će ove godine po prvi put proći i kroz ovu podunavsku opštinu.

Foto: SOVG

Predsednik opštine, Dragan Milić, pozdravio je ovu inicijativu, okupivši predstavnike javnih ustanova i preduzeća iz sporta, kulture, turizma i obrazovanja kako bi događaj protekao u najboljem redu, kako ovim gostoprimivim domaćinima i dolikuje.

Kroz Veliko Gradište trka kreće sa Srebrnog jezera, 15. maja, stazom pored Dunava i kroz centar grada, odakle će produžiti za Golubac. Inače, Trka mira prolazi kroz Srbiju od 15. do 19. maja, a trasa vodi od granice sa BiH do rumunske granice.

U trci mogu da učestvuju svi, bilo da učesnike pozdrave ili se i sami uključe. U Velikom Gradištu učesnike će dočekati i ispratiti najmlađi, od predškolske ustanove do učenika osnovnih škola sa teritorije ove opštine.

Trku podržavaju Narodna Skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici…

Trku Peace Run je 1987. osnovao Šri Činmoj, sportista, filozof, slikar i pesnik koji je svoj život posvetio unapređenju ideala svetskog mira i svetske harmonije.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker