IZ KOMPANIJE FAJZER POTVRDILI: Treća doza nije dovoljna, proizvedena nova mRNA eksperimentalna vakcina

Iako kompanije „Fajzer-Biontek“ veruju da njihova vakcina štiti i od delta varijante koronavirusa, oni i dalje rade na ažuriranju vakcine.

Foto: urbanpost.it

U slučaju da se utvrdi da treća doza trenutne vakcine BNT162b2 ne štiti od delta varijante ili drugih budućih varijanti, kompanije „Fajzer-Biontek“ očekuju da će moći razviti i proizvesti vakcinu po meri za tu varijantu u roku od približno 100 dana od odluke, u zavisnosti od regulatornog odobrenja, rekla je Francesca Russo šef Fajzerove Službe za odnose sa javnošću.

– Dok kompanije „Fajzer-Biontek“ veruju da treća doza BNT162b2 ima potencijal da održi najviši nivo zaštitne efikasnosti u odnosu na sve trenutno poznate varijante, uključujući i deltu, kompanije ostaju na oprezu i razvijaju ažuriranu verziju „Fajzer-Biontek” vakcine koja cilja na potpuni porast proteina protiv delta varijante. Prva serija mRNA vakcine za eksperiment je već proizvedena – rekla je Francesca Russo.

S obzirom na to da je globalna potražnja za vakcinom protiv koronavirusa ogromna i da su neke zemlje počele sa davanjem treće doze vakcine, zanimljiv podatak je proizvodni kapacitet Fajzera ili koliko vakcina mogu da proizvedu za godinu dana.

ZA DVE GODINE 7 MILIJARDI DOZA

“Fajzer očekuje da će proizvesti do tri milijarde doza vakcina protiv Covida-19 u 2021. godini, a do četiri milijarde doza 2022. godine”, rekla je Russo.

To su vrlo respektabilne količine, jer to znači da će samo „Fajzer-Biontek“ za dve godine proizvesti sedam milijardi doza vakcine.

Do sada je na tržište “pušteno” 5,3 milijarde doza različitih vakcina koje se koriste u borbi protiv koronavirusa. Kompanije „Fajzer-Biontek“ su lideri u broju isporučenih doza.

„Do 22. avgusta Fajzer je širom sveta isporučio više od 1,3 milijarde doza vakcina protiv Covida-19“, rekla je Fracesca Russo.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nijedan rukovodeci clan kompanije “Fajzer” nije primio u svoj organizam (nije se vakcinisao) eksperimentalnim buckurisom kog nazivaju “vakcinom”. Kako oni na rukovodecim pozicijama ,tako ni njihove porodoce – pametnom dosta.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker