VELIKA ANKETA: Da li Braničevski okrug treba da prihvati migrante?

Nakon naše objavljene vesti da će se migranti trajno naseliti u Braničevski okrug, migranti su postali glavna tema kojom su aktivno počeli da se bave skoro sve političke stranke i pokreti u Srbiji.

Ilustracija/Screenshot

Nakon ove vesti predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić, demantovao je ovu vest. On je poručio žiteljima opštine Žabari da ne brinu zbog ovih lažnih vesti i da je davno prošla 1945. godina, kada su se komunisti useljavali u tuđe kuće i oduzimali građanima imovinu, nakon toga je uz pratnju celog voda sendvičara, njih 15-tak, 13. februara podneo krivične prijave protiv 30-tak lica zbog “Izazivanja panike i nereda”.

Pre Lukića, saopštenje za javnost o naseljavanju 800 migranata na područje opštine Veliko Gradište dao je i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić. Naime, on ovu vest nije demantovao već je poručio da “ukoliko organi opštine Veliko Gradište budu imali bilo kakvih dodatnih informacija u vezi smeštaja migranata na teritoriju opštine, o tome će blagovremeno obavestiti građane”.

Grupa građana “Glas naroda” iz Velikog Gradišta pokrenula je građanske patrole pod sloganom “lov na migrante” koje uz pomoć policije ukrcavaju na autobuse i šalju za Beograd.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker