PRIČA O KOJOJ BRUJI SMEDEREVO: Slađana strankama sipala otrov u kafu-bila neuračunljiva

Laborantkinja Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Smederevu, Sanja Nikolić (41), osumnjičena da je aprila ove godine otrovala dve osobe sipanjem pesticida u kafu, proglašena je neuračunljivom, potvrđeno nam je u Višem javnom tužilaštvu.

Foto: Facebook/Sanja Nikolić

Na teret joj se stavlja teško ubistvo u pokušaju i traži se psihijatrijsko lečenje u zatvorskoj bolnici.

– Više javno tužilaštvo u Smederevu je u postupku protiv osumnjičene Sanje Nikolić podnelo sudu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa. Ovo se zahteva zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo u pokušaju – rekla je Olivera Milojević, portparolka tužilaštva.

Podsećamo, Nikolićeva je uhapšena u aprilu pod sumnjom da je u kafu, koju su pili zaposleni u Poljoprivredno-stručnoj službi, sipala pesticid metomil, koji spada u otrove prve kategorije. Pošto su istu kafu popila i dvojica klijenata, pozlilo im je, pa su upućeni na lečenje na Vojno-medicinsku akademiju. U tužilaštvu potvrđuju da je istragom dokazana krivica osumnjičene, jer su pronađeni tragovi otrova na rukavici, na kojoj je nađen i DNK osumnjičene i utvrđeno je da je koncentracija pesticida bila smrtonosna.

Veštačenjem na zahtev tužilaštva utvrđeno je i da je Sanja u trenutku izvršenja krivičnog dela bila neuračunljiva.

– Tim stručnjaka Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu obavio je psihijatrijsko veštačenje duševnog zdravlja, uračunljivosti i procesne sposobnosti osumnjičene, i utvrdio da su njena „sposobnost shvatanja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile isključene“ – kažu u tužilaštvu.

Sada o predlogu tužilaštva treba da se izjasni Viši sud u Smederevu, koji nakon iznošenja dokaza i saslušanja veštaka i svedoka, treba da utvrdi da li je osumnjičena i izvršila krivično delo koje joj se stavlja na teret.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker