OBJAVLJEN SNIMAK IZ TURSKE FABRIKE U SMEDEREVU: Šef Turčin, svakodnevno okuplja radnice pa viče, vređa i ponižava ih! (VIDEO)

Nakon protesta radnica u turskoj fabrici “Kajzen” u Smederevu, zbog višemesečnog neisplaćenog prekovremenog rada, podeljenih otkaza i torture kroz koju prolaze svakodnevno, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz istoimene fabrike.

Foto: Screenshot twitter

Snimak je osvanuo na Tviter profilu “Pokret tvrđava”, a u okviru snimka objavljen je i tekst u kojem tvrde da navodno šef za kontrolu proizvoda svakodnevno okuplja radnike, vređa ih i viče na njih. Oni traže da se ovakva tortura zaustavi, napisavši da “Srbija nije kolonija”.

Podsetimo, radnici u turskoj fabrici “Kajzen” u Smederevu svakoga dana proživljavaju pravi stres na poslu, na 300 radnica je jedan WC, na pauzi jedu pored klozetske šolje, u celoj hali rade samo četiri klima-uređaja, a ako radnik pogreši u šivenju, bacaju im hranu da ne bi mogli na pauzu.

Ove strašne podatke nedavno je izneo Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, rekavši da je plata radnika jedva 25.000 dinara, a da se prekovremeno retko plaća.

“Mi smo zaposlenima u “Kajzenu” pružili pomoć s obzirom na to da imaju zabranu da oforme sindikat. Tretiraju ih kao da nisu ljudi! Muškaraci, kojih ima oko 50, imaju jedan WC u svlačionici, koja je i jedino mesto gde im je dozvoljeno da jedu”, naveo je Veselinović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker