OTKRIVAMO NAJVEĆU TAJNU (2. DEO): Kojim pravom Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište, bez skupštinske odluke može da otuđi opštinsko zemljište?

Jedna od najvećih javnih tajni u opštini Veliko Gradište glasi: opštinari su lopovi! Za svakog iskrenog opštinskog funkcionera, ovo je uvreda… I svako normalan zna da nisu svi opštinski funkcioneri isti, niti su svi lopovi… Ali…

Foto: SOVG

„TPKNEWS“ je, nakon višemesečnog obimnog istraživanja u kojem je učestvovao tim odabranih ljudi koji su došli u posed dokumenata i dokaza, koji pokazuju da gradištanski čelnici već godinama na svaki mogući način kradu u opštini. Prethodne nedelje, započeo objavu serije tekstova koji će biti objavljivani jednom nedeljno na našem portalu, a koji će otkrivati najveću javnu tajnu opštine Veliko Gradište – da li su gradištanski opštinari zaista lopovi!.

Ove nedelje objavljujemo tekst u vezi izgradnje kružnog toka na ulazu u Velikom Gradištu kod skretanja za Srebrno Jezero.

Kao što dobro znaju svi građani Velikog Gradišta, 06. novembra 2017. godine, počela je izgradnja kružnog toka na državnom putu IB reda na deonici Topolovnik-Braničevo, na ulazu u Velikom Gradištu, kod skretanja za Srebrno Jezero. Izgradnju tog kružnog toka u više navrata prethodno je najavljivao i sam predsednik opštine Velikog Gradišta, Dragan Milić, kao jednu od bitnijih investicija opštine, jer će se izgradnjom ovog kružnog toka unaprediti putna infrastruktura u ovom delu opštine i olakšati turistima put do Srebrnog jezera i Rama, ali i smanjiti brzinu prilikom skretanja na ovoj deonici čime će biti umanjen i broj saobraćajnih nezgoda.

Sve je to lepo, da na samom početku radova nije došlo do izbijanja skandala. Investitor izgradnje ovog kružnog toka su JP “Putevi Srbije”, a izvođač radova su PZP “Požarevac”. Da bi mogao da se izgradi ovaj kružni tok bilo je neophodno da se sruši deo ograde nekadašnje “Mode”, koju je opština Veliko Gradište prodala vlasniku kafane “Kasina”, iz Velikog Gradišta za 120.000 eva.

Foto: SOVG

Međutim, kako opština nije prethodno rešila pitanje imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnikom nekadašnje “Mode”, on je uz prisustvo policije i krivične prijave zaustavio radove, što nam je potvrđeno tada bilo iz policije.

U vezi svega ovoga, probali smo u više navrata usmenim i telefonski da dobijemo odgovore od opštine, ali bez uspeha.

Nakon par naših neuspelih pokušaja da dođemo do odgovora, angažovali smo iz našeg tima našeg opštinskog Insajdera da pribavi što je više mogućih informacija.

Kako je nezvanično naš opštinski Insajder saznao:

– Nakon saznanja da je vlasnik bivše “Mode”, blokirao radove i podneo krivičnu prijavu protiv opštine, Milić ga je pozvao da svrati do njega i da se dogovore u vezi nemilog incidenta koji je izbio. Milić je bez skupštinske odluke napravio pred-ugovor u prisustvu advokata sa vlasnikom nekadašnje “Mode”, kome je obećao da će mu opština ustupiti zemljište do njegove kafane gde on trenutno ima letnju terasu, i za koju plaća zakup opštini, i da će mu omogućiti da uz manju novčanu doplatu omogućiti kupovinu placa na Srebrnom jezeru, u zamenu da povuče krivičnu prijavu i omogući dalji nastavak radova na izgradnji kružnog toka -, rekao nam je naš opštinski Insajder.

Pošto nismo uspeli da dobijemo nikakve zvanične informacija iz opštine Veliko Gradište u vezi dostavljenih informacija od našeg Insajdera, zatražili smo odgovor putem mejla od JP “Putevi Srbije”, koji su nam odgovorili a njihov odgovor prenosimo u celosti:

S obzirom da verovatno niko iz JP “Putevi Srbije” nije bio u kontrolu radova, a kao što su i naveli pitanje imovinsko-pravnih odnosa je u nadležnosti Opštine Veliko Gradište, onda možemo svi da zamislimo kako i na koji način je sve rešeno.

Pre objave ovog teksta uputili smo mejl Opštini Veliko Gradište sa zahtevom o pristupu dokumentima od javnog značaja, ali verovatno kada su videli koja smo dokumenta zatražili, odgovorili su nam da je naš zahtev nepotpun. Popunili smo ponovo zahtev i prosledili. Sada čekamo naredni odgovor.

Dok čekamo da nam proslede dokumenta, ako u međuvremenu ne nađu neki drugi izgovor, ostaje pitanje – Kako i kojim pravom Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište, bez skupštinske odluke može da otuđi opštinsko zemljište?

(NASTAVIĆE SE)

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker